Президент України Володимир Зеленський розповів, чим він відрізняється на посаді глави держави від свого попередника Петра Порошенка.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на прес-конференції в Києві, присвячені першій річниці свого президентства.

Відео дня

«Народ України мене обрав і жалкувати чи не жалкувати може тільки народ України. Я став президентом України, якби я не балотувався президентом України, став би пан Петро Порошенко», - заявив Зеленський.

Читайте такожЗеленський пояснив, навіщо потрібні прямі переговори з Путіним

Відповідаючи на питання, чим він як президент України відрізняється від п’ятого президента Петра Порошенка, Зеленський сказав: «Я всім відрізняюсь від Порошенка - і фізіологічно, і як президент. Я чесна порядна людина, яка дійсно хворіє цією країною. Я дійсно, може не так гарно спілкуюсь українською мовою, як президент Порошенко. Так і є. Але я такий, як я є. Я поважаю цю країну, поважаю громадян України, українську мову, поважаю кожного і саме так я працюю».

Він також відповів, чому президентська фракція "Слуга народу" та "Європейська солідарність" подекуди однаково голосують за важливі закони в парламенті: «Чому пан Порошенко голосував за банківський закон і правильно робив? Банківський закон був потрібен для того, аби ми отримали гроші від МВФ. І я вам скажу чесно, якби депутати ОПЗЖ думали в той час про Україну, вони повинні були проголосувати».

Як повідомляв УНІАН, у середу, 20 травня, Зеленський проводить прес-конференцію у річницю інавгурації.