Зеленський прокоментував можливі переговори з Сі Цзіньпінем / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський не отримував пропозицій щодо переговорів з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, який нещодавно відвідав Москву. Офіційний Київ передав дипломатичними каналами Пекіну інформацію про бажання провести такий діалог.

Зеленський звернувся до Пекіна з проханням про співпрацю з питання мирного плану, який запропонувала Україна, а також про проведення зустрічі на найвищому рівні. Зазначається, що президент України скептично поставився до пропозиції Китаю з 12 пунктів, заявивши, що на перше місце треба поставити "повагу суверенітету і територіальної цілісності".

"Я не отримував пропозиції від Китаю бути посередником. Мені не надходила пропозиція зустрітися. Але я по дипломатичних каналах дав прямі повідомлення, що хочу поговорити з лідером Китаю Сі Цзіньпіном", - заявив Зеленський в інтерв'ю японському виданню The Yomiuri Shimbun.

Відео дня

Зустріч Сі Цзіньпіна із Зеленським - що відомо

Лідер Китаю 20 березня прибув до Москви для переговорів з президентом РФ Володимиром Путіним, одне з тим яких стала війна в Україні. Сі Цзіньпін заявив, що "в українському питанні зростає кількість голосів на користь миру і раціональності". 

Крім того, деякі ЗМІ писали, що після зустрічі з Путіним президент Китаю проведе переговори з президентом України Володимиром Зеленським. Зокрема, йшлося про телефонний дзвінок.

Вас також можуть зацікавити новини: