Люди повинні вимагати більше захисту для Європи, сказав Зеленський / фото REUTERS

Президент України Володимир Зеленський закликає людей по всьому світу виходити на площі своїх міст та вимагати миру для України і Європи.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав у своєму зверненні.

Президент зауважив, що діяти задля зупинки агресії Росії можуть і звичайні люди в кожній країні світу, в кожній країні Європи.

Відео дня

"Виходьте на площі своїх міст і вимагайте миру для Європи, миру для України, зупинки цієї війни. Выходите, выходите на площади и требуйте окончания войны. Это наше право. Это ваше право", - закликав Зеленський.

Він додав, що коли бомби падають у Києві, це "відбувається у Європі, не тільки в Україні".

"Коли ракети вбивають наших людей, це загибель всіх, всіх європейців! Вимагайте більше захисту для Європи, більше захисту для України - як частини демократичного світу. Поки державні інституції у Європі не поспішають з реально дуже міцними рішеннями, кожен європеєць у своїй столиці може вже прийти в наше посольство і запропонувати свою допомогу. Вимагайте також від своїх урядів, щоб Україна отримала більше - більше фінансової, більше військової допомоги. Бо ця допомога - це допомога вам, допомога Європі. Ви самі собі допомагаєте", - сказав Зеленський.

Крім того, він додав: "Якщо ви у Європі маєте бойовий досвід і не хочете дивитися на нерішучість політиків, ви можете вже прибути до нашої держави і разом з нами захищати Європу, де це зараз дуже потрібно".

Вас також можуть зацікавити новини: