Володимир Зеленський звернувся до українців з проханням щодо жителів РФ / фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський закликав українців повідомляти родичам і друзям в Російській Федерації правду про воєнні дії президента РФ Володимира Путіна проти України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави заявив під час брифінгу.

"Шановні міцні громадяни України. У кого є родичі у Росії. Впевнений є. У кого є друзі, журналісти, хто знає блогерів тощо, будь-ласка, звертайтесь до них. Вони повинні постійно говорити про це. Тоді Росія буде знати правду. Це дуже важливо", - заявив Зеленський.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, президент Росії Володимир Путін почав вторгнення до України, в низці міст пролунали вибухи. 

Згодом президент України Володимир Зеленський звернувся до українців та оголосив про запровадження воєнного стану.

Раніше журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що війська Росії перетнули кордон України у районі Харкова.

Водночас журналіст Юрій Бутусов поділився, що російська сторона атакувала нашу державу, і по всій країні були атаковані військові об’єкти, в першу чергу, системи управління, авіабази частини протиповітряної оборони. За його даними, українська армія чинила опір.

До цього російський президент Володимир Путін підписав укази про незалежність так званих "ЛНР" та "ДНР". РФ також вирішила ввести у псевдореспубліки своїх "миротворців". Про такі рішення російської сторони стало відомо 21 лютого.

Пізно ввечері 23 лютого з'явилася інформація, що ватажки "ДНР" і "ЛНР" Денис Пушилін та Леонід Пасічник попросили Росію надати "республікам" військову допомогу.

Вас також можуть зацікавити новини: