Burisma Group працює виключно в рамках чинного законодавства / Фото УНІАН

У компанії Burisma Group заявили, що її президент Микола Злочевський чи співробітники не мають жодного стосунку до надання хабара керівництву антикорупційних органів за закриття кримінального провадження, в якому фігурує Злочевський.

Про це повідомляє прес-служба Burisma Group.

«В суботу, 13 червня, під час спільної прес-конференції НАБУ та САП була озвучена інформація про нібито скоєні неправомірні дії в інтересах компанії Burisma Group та її керівництва», - зазначається у заяві.

Відео дня

"Ні президент Burisma Group Микола Злочевський, ні інші працівники компанії не мають жодного стосунку до озвучених подій. Микола Злочевський ні до кого не звертався з проханнями про вчинення неправомірних дій і жодним чином не сприяв таким діям; а також не має відношення до продемонстрованих коштів або будь-яких очікувань щодо подарунків до дня народження", - наголосили у прес-службі компанії.

Читайте такожПідкуп екс-міністром Злочевським НАБУ і САП: з'явилися нові подробиці справи

Зазначається, що Burisma Group працює виключно в рамках чинного законодавства.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня у САП поінформували про затримання високопосадовця управління ДФС у м. Києві та інших осіб, які за 6 млн дол. намагалися підкупити керівництво НАБУ та керівника САП за закриття кримінальної справи.

Сьогодні, 13 червня, директор НАБУ Артем Ситник заявив, що керівників правоохоронних органів намагалися підкупити за закриття справи проти колишнього міністра екології та природних ресурсів України, бізнесмена Злочевського. Справа стосується причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Нацбанку, який видавався на підконтрольний бізнесмену Сергію Курченку банк, і до легалізації цих коштів.

За словами Ситника, було затримано трьох осіб, серед яких перший заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Києві Микола Ільяшенко. Друга затримана особа, за попередніми даними, мала стосунок до компанії Burisma та є довіреною особою Злочевського, третя особа - колишній працівник ДФС, який також є довіреною особою Злочевського.