Володимир Зеленський / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що кожна загибель українського військового на Донбасі детально вивчається.

Читайте такожЗеленський відреагував на зрив перемир’я на Донбасі: Росія має дотримуватись домовленостейЯк передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час брифінгу в рамках робочої поїздки до Хмельницької області.

«Ви всі знаєте, що 42 дні була тиша. Я вважаю, що для нас - це перемога», - сказав президент.

Відео дня

За словами Зеленського, бойових втрат на Донбасі за 41 день не було.

«На 42-й день ми втратили людину, ми відпрацьовуємо і розбираємо зараз деталі, що конкретно відбулося. Дійсно, для нас це важливо. Зараз до кожного такого моменту, до кожної людини, повірте мені, інший підхід, інше ставлення», - зазначив глава держави.

Президент наголосив, що кожен епізод загибелі військового на Донбасі детально вивчається.

«Ми по деталях розбираємо кожен епізод. На жаль, втратили людину. Мої співчуття всім рідним і близьким! Після цього зараз у нас знову немає бойових втрат, і, слава богу, зараз немає обстрілів», - зауважив Зеленський.

Зрив перемир'я на Донбасі

  • 22 липня учасники Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) з урегулювання ситуації на Донбасі дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.
  • 6 вересня ворог порушив режим припинення вогню на Донбасі, здійснивши обстріли українських позицій. Загинув український військовий, ще один дістав поранення.