Співачка Марія Фокіна / Фото instagram.com/mashafokina/

Онука першого прем'єр-міністра незалежної України Вітольда Фокіна Марія відреагувала на звільнення свого дідуся з ТКГ.

За її словами, вона отримала дуже багато слів підтримки від різних людей в соцмережі й на вулиці. Про це співачка написала на сторінці в Instagram.

Читайте такожКравчук виправдав Фокіна та заявив, що ніхто не знав про його позицію до призначення у ТКГ

Відео дня

"Дуже приємно, скільки теплих слів, сказали і написали про мого прекрасного і геніального дідуся. Спасибі всім за такі слова і Вашу любов. Заходячи до магазину, до мене підходять люди і висловлюють своє захоплення ним і його силою! Заходячи в аптеку, такі ж слова! Я вірю в Україну!", - йдеться у дописі.

Співачка Марія Фокіна про звільнення діда Вітольда Фокіна / скріншот

Підписники розділились у своїй думці. Одні писали слова подяки й підтримки: "Дай Бог вашому дідусеві ще багато років життя, головне - здоров'я і щастя", "Дідусь у тебе найкращий. Низький йому уклін".

Інші ж прокоментували, що час Фокіна вже минув, а йому самому вже пора "на спочинок".

Читайте такожОнука Фокіна розповіла, як її дід став перемовником по Донбасу

"Марія! Ви гарна. Дідусь - розумний. Але його час вже минув. Цифри в паспорті підказують, то йому вже пора відпочити, подумати про вічне, як говориться. Не треба було йому ганьбитися, бо старечий маразм у нього вже розвивається, не залежно від того, хочемо ми цього чи ні. Хоча, з іншого боку, ту ху**ню, яку він молов на всю країну, не можна виправдати жодною деменцією", - резюмував один з них.

Фокін в ТКГ: що було раніше

  • 29 вересня Фокін на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування заявив, що поки не бачив підтверджень того, що Росія веде війну проти України.
  • Керівник офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Фокін повинен піти зі складу ТКГ.
  • 30 вересня президент Зеленський вивів Фокіна зі складу делегації України в ТКГ і звільнив його від виконання обов'язків першого заступника глави делегації.

Скандальні заяви Фокіна у день звільнення

  • Причиною 5-річного тупцювання на місці у перемовинах з Росією Фокін назвав Петра Порошенка, який у час свого президентства думав лише про власні інтереси.
  • Фокін заявив перед депутатами, що поки не побачив свідчень участі Росії у війні на Донбасі, а проти ЗСУ воюють «найманці з 30 країн».
  • Також політик знову згадав про загальну амністію, стверджуючи, мовляв, загроза покарання деморалізує ворога.
  • Фокін підсумував, що подіям на Донбасі «ще не дали правової оцінки».