Лінива піца / depositphotos.com

Якщо немає духовки, ви не любите возитися з тістом або готувати в принципі, або ж просто не вистачає часу - виручить лінива піца. Приготуйте її разом з дітьми - вони будуть в захваті й від процесу, і від шалено смачної страви.

Лінива піца на сковороді без сметани

Лінива піца на сковороді на кефірі готується близько 20 хвилин - це разом із замісом тіста.

Інгредієнти:

Відео дня
  • борошно - 100 г;
  • кефір - 100 мл;
  • яйце - 2 шт. ;
  • сіль -дрібка;
  • шинка - 100 г;
  • оливки (за бажанням) - 5 шт.;
  • консервовані огірки - 1 шт.;
  • твердий сир - 50 г;
  • олія - 3 ст. л.;
  • томатний соус - 3 ст. л.

Збийте яйця з сіллю, влийте кефір. Додайте борошно і перемішайте - повинна вийти консистенція густої сметани. Наріжте ковбасу, огірки і оливки, натріть сир. Розігрійте сковороду, змащену олією, вилийте тісто, розрівняйте. Накрийте кришкою і готуйте на невеликому вогні кілька хвилин. Потім змастіть кетчупом або соусом, викладіть начинку, накрийте кришкою і готуйте 10 хвилин.

Багатошарова лінива піца на лаваші

Ця лінива піца в духовці готується без тіста - потрібен тільки лаваш і начинка за смаком. 

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш - 3 шт.;
  • шинка - 200 г;
  • томати - 3 шт.;
  • твердий сир - 200 г;
  • томатний соус - 4 ст. л.;
  • зелень - 1/2 пучка.

Наріжте скибочками ковбасу, помідори, сир. Порубайте зелень. Складіть кожен лист лаваша вчетверо, а потім розгорніть і змастіть томатним соусом. Покладіть на одну четверту частину заготовки сир, на другу - ковбасу, на третю - сир, на четверту - помідори. Посипте зверху зеленню. Зробіть на заготовках по одній з ліній згину знизу надріз до центру. Тепер загорніть лаваш таким чином: нижній правий квадрат покладіть на верхній, потім загніть цей квадрат на лівий верхній, а після на нижній. Запечіть в духовці при 180°С 15 хвилин.

Лінива піца на батоні на сковороді

Ситна піца виходить зі звичайного батона. Начинку можна взяти на свій смак, у нас - фарш і помідори.

Інгредієнти:

  • батон - 1/2 шт.;
  • яйце - 3 шт. ;
  • молоко - 1/2 склянки;
  • сіль - за смаком;
  • цибуля - 1 шт. ;
  • фарш - 100 г;
  • олія - 5 ст. л.;
  • помідор - 1 шт. ;
  • твердий сир - 100 г;
  • базилік - 1/2 пучка.

Наріжте батон. Подрібніть цибулю і разом з фаршем обсмажте. Наріжте тонкими слайсами помідор, подрібніть зелень, натріть сир. Викладіть на сковороду, змащену олією, скибочки батона, простір між ними також заповніть невеликими шматочками. Підсушіть, а потім залийте їх зверху збитими яйцями з молоком. Посоліть, викладіть зверху фарш з цибулею, помідори, базилік, сир. Накрийте кришкою, на невеликому вогні готуйте 10 хвилин.

Раніше ми розповідали, як готується домашня піца - рецепт справжньої італійської страви. 

Вас також можуть зацікавити новини: