Млинці на молоці-рецепт, перевірений часом / ua.depositphotos.com

Багато господинь готують млинці на воді або млинці на кефірі. Однак найсмачніші - млинці на молоці. Ці ласощі дуже просто приготувати вдома. Млинці з цього рецепта виходять завжди, не рвуться і не вимагають особливої вправності.

Тонкі млинці на молоці

Такі млинці підійдуть як для м'ясної начинки, так і для солодкої. А ще їх можна їсти просто так. Щоб приготувати млинці на молоці, вам знадобиться:

  • яйця - 3 штуки;
  • молоко - 0,5 літра;
  • цукор - 2 ст. л;
  • сіль - 0,3 ч. л;
  • борошно - 1,5 склянки;
  • рослинна олія - 3 ст. л.

У миску вбити три великих яйця, додати цукор, сіль і перемішати. Додати до яєць 100 мл теплого молока. У яєчно-молочну суміш додати півтори склянки просіяного борошна і перемішати до однорідності. Додати тепле молоко, що залишилося, і знову перемішати. В останню чергу влити в тісто рослинну олію й знову перемішати. Готове тісто на млинці має постояти 15-20 хвилин за кімнатної температури.

Відео дня

Перед приготуванням тісто знову розмішати. Сковороду добре розжарити і змастити краплею ролії. Перший млинець випікати на олії, а наступні - на сухій сковороді. У процесі випікання млинців тісто періодично помішуйте.

За цим рецептом виходять ідеальні млинці на молоці - м'які, тонкі еластичні і смачні. Важливо лише правильно підібрати температуру, щоб млинці не пригорали, а пропікалися. 

Чому тісто для млинців рветься

Якщо ваші млинці рвуться при перевертанні, значить були порушені пропорції в рецепті. Наприклад, яйця недостатньо великі. Виправити цю ситуацію можна, додавши ще одне яйце до тіста.

Як зробити так, щоб млинці не рвалися

Іноді, навіть точно приготовані за рецептом млинці рвуться. Швидше за все, справа в борошні. Якщо всі пропорції точно дотримані, спробуйте дати тісту відстоятися. Клейковина в борошні набухне, тісто стане більш однорідним. Це допоможе виправити ситуацію. 

Як кількість яєць впливає на млинці

Чим більше яєць у тісті, тим еластичніше млинці. Однак не варто забивати тісто яйцями в спробі довести млинці до ідеалу. Ви ризикуєте отримати омлет, а не смачні млинці. Завжди готуйте млинці за рецептом, враховуючи той набір продуктів, який у вас є. Якщо в рецепті зазначено, що яйця потрібні великі, а у вас - дрібні, то просто додайте ще одне яйце, але не більше.

Вас також можуть зацікавити новини: