
Березовий сік - дуже смачний, освіжаючий і повністю натуральний напій, який можна зібрати тільки навесні. Щоб насолоджуватися його вітамінами круглий рік, можна закрити березовий сік на зиму в банках.
Березовий сік на зиму - простий рецепт
- Березовий сік - 3 л.
 - Цукор - 350 г.
 - Лимонна кислота - 15 г.
 
Сік вилити в каструлю, поставити на середній вогонь і довести до кипіння, постійно знімаючи піну. Після закипання додати цукор і лимонну кислоту, перемішати до розчинення. Банки для соку простерилізувати. Розлити сік по підготовленим банкам і щільно закрити кришкою. Закрити кришками, перевернути догори дном і залишити до повного охолодження.

- Березовий сік на зиму з апельсином
 - Сік березовий - 3 л.
 - Апельсини - 0,5 шт.
 - Цукор - 150 г.
 - Кислота лимонна - 0,5 ч. л.
 
Апельсин можна замінити лимоном. В такому випадку лимонна кислота не знадобиться.
Сік перемішати з цукром і лимонною кислотою. Вилити в каструлю і довести до кипіння. Обов'язково зняти піну з соку. Апельсин помити і нарізати кружечками, розкласти в стерилізовані банки. Розлити по банках з апельсином кип'ячений сік. Закрити банки кришками, перевернути і залишити до охолодження.
Березовий сік га зиму з льодяниками
- Березовий сік - 3 л.
 - Лимонна кислота - 0.5 ч. л.
 - Цукор - 200 г.
 - Льодяники (наприклад "барбарис" або "дюшес") - 3 шт.
 
Березовий сік влити в каструлю. Додати цукор, лимонну кислоту і льодяники, коли сік нагріється. Довести сік до кипіння і відразу вимкнути. Перемішувати до повного розчинення цукерок. Розлити березовий сік по стерилізованим банкам і закрити кришкою. Банки перевернути, укутати і залишити до повного охолодження.