Березовий сік на зиму / фото ua.depositphotos.com

Березовий сік - дуже смачний, освіжаючий і повністю натуральний напій, який можна зібрати тільки навесні. Щоб насолоджуватися його вітамінами круглий рік, можна закрити березовий сік на зиму в банках. 

Березовий сік на зиму - простий рецепт

  • Березовий сік - 3 л.
  • Цукор - 350 г.
  • Лимонна кислота - 15 г.

Сік вилити в каструлю, поставити на середній вогонь і довести до кипіння, постійно знімаючи піну. Після закипання додати цукор і лимонну кислоту, перемішати до розчинення. Банки для соку простерилізувати. Розлити сік по підготовленим банкам і щільно закрити кришкою. Закрити кришками, перевернути догори дном і залишити до повного охолодження.

Відео дня
Березовий сік на зиму з апельсином / фото depositphotos.com
  • Березовий сік на зиму з апельсином
  • Сік березовий - 3 л.
  • Апельсини - 0,5 шт.
  • Цукор - 150 г.
  • Кислота лимонна - 0,5 ч. л.

Апельсин можна замінити лимоном. В такому випадку лимонна кислота не знадобиться.

Сік перемішати з цукром і лимонною кислотою. Вилити в каструлю і довести до кипіння. Обов'язково зняти піну з соку. Апельсин помити і нарізати кружечками, розкласти в стерилізовані банки. Розлити по банках з апельсином кип'ячений сік. Закрити банки кришками, перевернути і залишити до охолодження.

Березовий сік га зиму з льодяниками

  • Березовий сік - 3 л.
  • Лимонна кислота - 0.5 ч. л.
  • Цукор - 200 г.
  • Льодяники (наприклад "барбарис" або "дюшес") - 3 шт.

Березовий сік влити в каструлю. Додати цукор, лимонну кислоту і льодяники, коли сік нагріється. Довести сік до кипіння і відразу вимкнути. Перемішувати до повного розчинення цукерок. Розлити березовий сік по стерилізованим банкам і закрити кришкою. Банки перевернути, укутати і залишити до повного охолодження.

Вас також можуть зацікавити новини: