Для шанувальників дуже солодких десертів, напевно, і був придуманий цей торт Мурашник - рецепт у класичному виконанні передбачає, що потрібно робити тісто. У технології, яку пропонуємо ми, випічка замінюється готовим покупним печивом, тому на приготування не йде більше 10 хвилин.
Торт Мурашник - рецепт простий і швидкий
Інгредієнти:
- півкілограма (можна більше) печива "Пряжене молоко";
- півкілограма білого або вареного згущеного молока;
- 100 грам вершкового масла;
- дві столові ложки сметани;
- 30 грамів молочного шоколаду.
Запам'ятовуйте, як готувати торт Мурашник із білим згущеним молоком і печивом.
Взяти глибоку ємність, подрібнити печиво на крихту руками або за допомогою кухонного комбайна. Згущене молоко вилити в окрему миску і збивати міксером доти, доки воно не стане трохи рідшим (зазвичай вистачає 3 хвилин). Влити сметану і збивати знову 3 хвилини. Додати розм'якшене вершкове масло і волоські горіхи, всипати печиво. Усе перемішати до однорідності, викласти на плоску тарілку гіркою. Усе - Мурашник із печива готовий, як бачите, ваш час у приготуванні не склав більше 10 хвилин. Тепер потрібно прибрати торт у холодильник на 1 годину до повного застигання.
Класичний рецепт торта Мурашник передбачає, що ви маєте спекти коржі, а потім подрібнити їх на крихту. У цьому і полягає вся складність, тому що необхідно взяти більше інгредієнтів і витратити більше часу. Мурашник із печива та звичайного згущеного молока готується в рази швидше та простіше, а на смак виходить нічим не гіршим.