Гарбузова запіканка рецепт / фото ua.depositphotos.com

Зовсім скоро ми відзначимо Хелловін – страшно веселе свято, обов'язковим атрибутом якого вважається гарбуз. З цього сезонного овоча готують супи, салати, закуски та інші страви на Хелловін. І, звичайно, з гарбуза також готують чудово ніжні десерти.

Пропонуємо вам скрасити вечір Хелловін шматочком неймовірної гарбузової запіканки. Цей смаколик не простоїть на столі і півгодини. Такий десерт сподобається навіть найбільш вибагливим дітям, а також практично не зашкодить фігурі.

Гарбузова запіканка з манкою

  • Гарбуз – 300 г.
  • Манка – 0.5 ст.
  • Кефір – 0.5 ст.
  • Цукор – 0.5 ст.
  • Яйця – 1 шт.
  • Розпушувач – 0.5 ч. л.

Манку залити кефіром і залишити на 15 хвилин. Гарбуз нарізати кубиками і відварити у воді до м'якості (15-20 хвилин). Розім'яти гарбуз виделкою і вбити яйце. Додати манку і розпушувач, перемішати до однорідності. Форму для випічки змастити вершковим маслом і посипати манкою. 

Духовку розігріти до 180 градусів і випікати запіканку 15 хвилин. Потім знизити температуру до 150 градусів і випікати ще 30 хвилин. Залишити запіканку остигати в духовці.

Гарбузово-сирна запіканка / фото ua.depositphotos.com

Гарбузово-сирна запіканка "зебра"

Для сирної маси

  • Сир – 500 г.
  • Цукор – 100 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Розпушувач – 0.5 ч. л.

Для гарбузової маси

  • Гарбузове пюре – 500 г.
  • Цукор – 50 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.

Для заливки

  • Гарбузове пюре – 100 г.
  • Сметана – 100 г.
  • Цукор – 20 г.
  • Яйце – 1 шт.

Гарбуз нарізати кубиками і відварити до готовності. Приготувати пюре і відкласти 100 г для заливки. Збити блендером інгредієнти для сирної маси і гарбузової маси. Форму діаметром 20 см змастити вершковим маслом і застелити пергаментом.

По черзі викладати в форму сирну і гарбузову масу по 4 столових ложки кожної. В самому кінці дерев'яною шпажкою або зубочисткою провести лінії від центру до стінок. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 50-60 хвилин. Потім з'єднати продукти для заливки і залити запіканку. Випікати ще 10 хвилин. Залишити пиріг остигати в холодильнику.

Вам також може бути цікаво: