
Трохи часу і мінімум продуктів - і у вас на столі пиріг з рибою. Ситний і дуже смачний. Рибу для нього можна брати будь-яку - червону або білу - головне, щоб в ній не було дрібних кісток. І якщо рибний пиріг в духовці приготувати з вечора, то на ранок, в холодному вигляді, він буде ще смачнішим.
Рибний пиріг - рецепт
Щоб зібрати цей пиріг, знадобиться максимум 30 хвилин, решта справи - за духовкою.
Інгредієнти:
- риба - 300 г;
- твердий сир - 100-120 г;
- молоко - 150 мл;
- дріжджі - 15 г;
- цукор - 1 ч. л.;
- яйця - 3 шт.;
- масло вершкове - 45 г;
- борошно - 300 г;
- сіль - за смаком;
- щавель (кропива, шпинат) - 100 г.
Як приготувати рибний пиріг в духовці
Розчиніть дріжджі в теплому молоці, додайте цукор і залиште на 15 хвилин. Натріть на дрібній тертці сир, подрібніть щавель. Видаліть кістки з риби і наріжте її невеликими шматочками.
Рибу потрібно брати без дрібних кісток - наприклад, хек, скумбрію, судак, палтус, форель, лосось.
Вбийте в молоко з дріжджами яйця, додайте розтоплене вершкове масло, борошно, сіль і перемішайте до однорідності. Додайте тертий сир, рибу, щавель.
Щавель можна замінити кропивою або шпинатом, в тому числі і замороженим.
Все перемішайте і відправте в розігріту до 180°С духовку на 30-40 хвилин.
Раніше ми розповідали, як можна приготувати шпинат - рецепти для смачної дієти і не тільки.