Тістечко шу вдома / фото ua.depositphotos.com

Заварні тістечка, такі як профітролі і еклери, добре знайомі всім ласунам. Однак королем всіх заварних десертів є неймовірне тістечко шу. Приготувати цей французький десерт не так просто, але якщо у вас вийде - ви будете в захваті. Додавання пісочного тіста робить випічку більш цікавою за смаком. У тістечко можна додати будь-який крем за смаком, а також фрукти, ягоди або збиті вершки.

Заварні тістечка шу з вершковим кремом

Рецепт тістечка шу / фото ua.depositphotos.com

Для заварного тіста:

  • Борошно - 190 г.
  • Цукор - 1.5 ч. л.
  • Вершкове масло - 115 г.
  • Молоко - 100 г.
  • Вода - 250 мл.
  • Яйця - 5 шт.
  • Щіпка солі.

Для пісочного тіста:

Відео дня
  • Борошно - 100 г.
  • Цукор - 110 г.
  • Вершкове масло - 90 г.
  • Харчовий барвник за смаком.

Для крему:

  • Цукор - 100 г.
  • Вершкове масло - 30 г.
  • Молоко - 500 г.
  • Яєчні жовтки - 5 шт.
  • Кукурудзяний крохмаль - 50 г.

Для кракеліну з пісочного тіста змішати цукор з борошном, за бажанням додати барвник. Додати нарізане кубиками холодне вершкове масло, розтерти тісто в крихту. Продовжувати розтирати, поки тісто не скачається в кулю. Тісто покласти між листами пергаменту і тонко розкачати, прибрати на 40 хвилин в морозилку.

Для заварного тіста в каструлю налити молоко з водою, додати масло, поставити на вогонь. Помішувати, поки масло не розчиниться. При перших бульбашках всипати всю муку і інтенсивно вмішувати її. Прогріти ще 2 хвилини і зняти з вогню. Тісто трохи охолодити і по одному вмішати яйця. Тісто має стати гладким і текучим. 

Тістечко шу як приготувати / фото andychef.ru

Деко вистелити пергаментом. За допомогою кулінарного мішка викласти на папір заварне тісто кружечком діаметром приблизно 3 см. Потім дістати з морозилки пісочне тісто і вирізати такого ж розміру шматочки за допомогою склянки або кулінарного кільця. Викласти пісочне тісто зверху на заварне і злегка приплюснути, як на фото вище. Випікати тістечка в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. Пісочне тісто зверху має потріскатися.

Для крему жовтки добре розмішати з цукром, додати крохмаль, перемішати. Окремо довести до кипіння молоко і влити маленькими порціями в жовтки, весь час помішуючи. Поставити крем на вогонь, і варити до загустіння, постійно заважаючи. У трохи остиглий крем додати масло, розмішати. Остудити. У тістечок зрізати верхівки, начинити кремом і закрити. За бажанням додати фрукти або ягоди.

Читайте також інші рецепти: