Готуємо смачний лимонад вдома - три рецепти / pixabay.com

Щоб не насичувати свій організм некорисними ароматизаторами і консервантами з магазинної газованої солодкої води, пропонуємо замінити її напоями, приготованими власноруч. Як приготувати домашній лимонад - рецепт читайте в матеріалі.

Домашній лимонад без варіння - лише закип'ятіть воду

Для приготування 1 л напою потрібні такі інгредієнти:

  • Цукор - 5 ч. л.
  • Ізюм - 20-25 г.
  • Дріжджі - 5-6 г.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Лимон - 1 великий або 2 дрібних.

У киплячу воду додаємо цукор, охолоджуємо до 35-40 градусів. Додаємо родзинки, дріжджі і прибираємо в холодильник або льох на 2 доби. Після цього проціджуємо, додаємо мед, сік лимона і перемішуємо. Готовий напій зберігати в холоді.

Відео дня

Домашній лимонад з апельсинової кожури - завжди готовий напій

Також пропонуємо спробувати напій з апельсинової кожури, який можна налити й випити, коли захочеться. Для приготування сиропу заливаємо киплячою водою апельсинову кожуру і даємо настоятися 24 години. На 3 літри води буде потрібна кожура приблизно від шести великих апельсинів.

Після цього настояну рідину доводимо до кипіння, заливаємо нею попередньо подрібнену апельсинову кожуру і залишаємо ще на 24 години. Проціджуємо - щоб спростити процес, спочатку можна процідити через сито з великими отворами, щоб відокремити великі шматки, а вже потім через сито з дрібними отворами.

Нагріваємо, додаємо 2 кг цукру і перемішуємо до повного розчинення. Після того, як охолоне, додаємо 6 ч. л. лимонної кислоти. Сироп виходить дуже концентрованим, його можна розбавляти як газованою, так і звичайною водою. Зберігати в скляному посуді.

Домашній лимонад газований з сиропом, теж не варити

Смачний напій можна приготувати й набагато простіше:

  • Попередньо купите 1 великий або 2 дрібних лимони і 1,5 л звичайної столової мінеральної води (не лікувальну лужну, вона дає непотрібний присмак).
  • Лимон наріжте кільцями або півкільцями, покладіть в банку, пересипаючи цукром. Цукру потрібно близько 150 г, це приблизно 3/4 склянки об'ємом 250 мл.
  • Притисніть лимон, щоб пустив сік, закрийте кришкою і відставте, поки в банці не утвориться лимонний сироп. Якщо ви не плануєте додавати в склянки шматочки лимона, збереження їх зовнішнього вигляду втрачає пріоритет. Їх можна періодично перемішувати, придавлювати, щоб прискорити процес відділення соку.

Коли цукор повністю розчиниться, домашній лимонад без варіння практично готовий - залишилося змішати сироп з газованою водою і розлити по склянках. Можна прикрасити листочком м'яти, базиліка тощо.

Лимонад домашній - газування з содою та лимонною кислотою

Соду гасять лимонною кислотою або соком лимона (в пропорції 1 до 1) і перемішують, поки не залишиться грудочок. Потім додають воду з цукром або сироп. 

Звичайно, в такий спосіб не досягти такої насиченості газом, як в магазинному лимонаді. Для цього, якщо дозволяє розмір гаманця, можна придбати сифон для газування води. Сьогодні вартість таких сифонів становить 2-4 тис. грн і вище, змінний балончик коштує 150-400 грн.

Раніше УНІАН розповідав, які секрети приховує звичайний квас - користь і шкода від напою, і скільки можна його випити.

Вас також можуть зацікавити новини: