Домашні супи на кожен день / depositphotos.com

Супи, борщі та інші перші страви - справжній маст-хев у холодильнику кожного українця. З дитинства нам говорили, що їсти їх потрібно обов'язково - благо, смачних і простих рецептів досить багато. УНІАН розповість, які вони - найсмачніші домашні супи.

Раніше ми говорили про те, які страви з овочів на сковороді можна приготувати в умовах війни.

Суп із плавленим сиром і куркою

Суп із плавленим сиром / фото depositphotos.com
  • Куряче філе - 500 г
  • Сир плавлений - 2 пач. (180-200 г)
  • Вермішель - 0,5 склянки
  • Картопля - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Зелень - 1 пучок
  • Масло вершкове - 2 ст. л.

Куряче філе промити, нарізати шматочками, скласти в каструлю і, заливши холодною водою, поставити на вогонь. Моркву та цибулю почистити, подрібнити, обсмажити на сковороді 5-7 хвилин. Картоплю вимити, нарізати кубиками, викласти в каструлю до м'яса разом із засмажкою.

Відео дня

Плавлений сир натерти на тертці, зелень подрібнити. Засікти 10 хвилин після того, як додали картоплю, потім всипати вермішель і варити ще 5 хвилин. Додати сіль і спеції, потім плавлений сир і зелень. Перемішати і варити суп до повного розчинення сиру.

Квасолевий суп без м'яса

Для цього рецепта потрібно заздалегідь підготувати квасолю - замочити її в холодній воді на 10-12 годин.

  • Квасоля - 300-400 г
  • Рис - 1/4 склянки
  • Картопля - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Морква - 1-2 шт.
  • Борошно пшеничне - 1 ст. л.
  • Олія рослинна - 30 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець мелений - 0,25 ч. л. (за смаком)
  • Зелень свіжа - за смаком
  • Вода - 3 л

Відварити квасолю до готовності протягом 50-60 хвилин. Картоплю очистити, промити, нарізати кубиками. Цибулю та моркву почистити, подрібнити, рис промити. Закип'ятити воду в каструлі, викласти квасолю, довести до кипіння. Додати рис, картоплю, половину від кількості моркви та цибулі. Варити протягом 20 хвилин.

Розігріти на сковорідці олію, обсмажити цибулю та моркву 7-10 хвилин, потім додати борошно, перемішати й обсмажувати ще 1 хвилину. Додати зажарку в суп, перемішати, посолити, поперчити, проварити першу страву ще 2-3 хвилини. Всипати подрібнену зелень, накрити суп кришкою і настоювати 10-15 хвилин.

Суп із пшоном і куркою

Курка (або інше м'ясо) - 300 г

Картопля - 3-4 шт.

Пшоняна крупа - 2 ст. л.

Морква (середнього розміру) - 1 шт.

Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт.

Лавровий лист - 1-2 шт.

Олія рослинна - 2 ст. л.

Зелень петрушки та/або кропу - 4-5 гілочок (за смаком)

Перець горошком - 8 шт. (за смаком)

Сіль - 1 ч. л (за смаком)

Вода - 1,5-2 л

М'ясо викласти в каструлю, залити холодною водою, поставити на вогонь і варити до готовності, прибираючи пінку. Варене м'ясо дістати з бульйону і нарізати шматочками. Пшоно промити в гарячій воді, картоплю очистити, промити і нарізати кубиками. Зелень вимити, обсушити, подрібнити. Цибулю та моркву почистити, нарізати, викласти на пательню й обсмажувати 7-10 хвилин.

У бульйон додати цибулю з морквою, картоплю, пшоно, лавровий лист, перець-горошок, сіль і варити 10-15 хвилин. Потім викласти м'ясо і варити ще 15-20 хвилин. Наприкінці додати зелень у суп.

Гороховий суп овочевий

Гороховий суп рецепт / фото ua.depositphotos.com
  • Горох - 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 шт.
  • Картопля - 3 шт.
  • Рослинна олія
  • Морква - 1 шт.
  • Борошно - 1 ст. ложка
  • Сіль
  • Перець
  • Зелень

Сушений горох промити, поставити варитися на 2 години до стану каші, не забувати іноді помішувати. Картоплю, цибулю та моркву почистити й промити. За 5 хвилин до готовності гороху додати картоплю, нарізану кубиками. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці й обсмажити на сковороді протягом 7-10 хвилин. Додати наприкінці ложку борошна і перемішати. Після готовності картоплі додати засмажку в суп і перемішати. Посолити та поперчити першу страву, прикрасивши свіжою зеленню.

Вас також можуть зацікавити новини: