Крем-суп рецепт грибний і інші варіації / depositphotos.com

Багато українців люблять крем-супи - їх легка текстура і ніжний смак майже відразу підкорюють серця навіть найдосвідченіших гурманів. Приготувати крем-суп можна навіть без блендера - використовуйте сито, щоб перетерти овочі, а м'ясо або морепродукти подрібнюйте ножем. УНІАН розповість, як приготувати курячий крем-суп або інші варіації цієї страви.

Раніше ми говорили про те, як приготувати суп з цвітної капусти з куркою або креветками.

Крем-суп - рецепт без вершків з печерицями

  • Печериці - 250 гр
  • Гаряча вода - 480 мл
  • Курячі бульйонні кубики - 3 шт
  • Ріпчаста цибуля - 1 шт
  • Вершкове масло - 3 ст. л
  • Борошно - 4 ст. л
  • Молоко - 700 мл
  • Сіль, перець - за смаком
  • Кілька гілочок петрушки

Гриби тонко нарізати, викласти в сотейник, налити води, додати бульйонні кубики і подрібнену цибулю. Поставити сотейник на вогонь і довести вміст до кипіння. Потім зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 20 хвилин.

Відео дня

В окремій ємності розтопити масло на середньому вогні, додати борошно і перемішати. Тонкою цівкою влити молоко і, постійно помішуючи, згустити соус. Викласти соус до грибів, перемішати, посолити і поперчити. Блендером перебити суп в пюре і подавати до столу, прикрасивши петрушкою.

Курячий крем-суп

  • Філе куряче - 140-150 г
  • Кабачок - 1 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Вершки свіжі 20% - 200 мл
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 1 ч. л. з гіркою
  • Масло рослинне або вершкове - для обсмажування
  • Сіль - за смаком

Куряче філе вимити, нарізати шматочками, викласти в каструлю, залити водою і зварити бульйон. Цибулю, моркву і кабачок нарізати дрібними кубиками. На сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору. Викласти моркву і цибулю в каструлю з куркою, коли овочі будуть майже готові, додати кабачок і зварити все до готовності. Потім вилити з супу в окрему ємність 2 ополоника бульйону.

Жирні вершки вилити в тарілку, додати борошно, перемішати. Туди ж влити бульйон і додати яйця, збити масу виделкою або віночком. Прибрати каструлю з вогню, курку, кабачок, моркву і цибулю в супі подрібнити блендером, потім влити вершково-яєчну масу і ретельно перемішати.

Томатний крем-суп з картоплею

  • Помідори - 630 гр
  • Картопля - 200 гр
  • Томатна паста - 70 гр
  • Вершки (10-15%) - 40 гр
  • Цибуля ріпчаста - 80 гр
  • Часник - 1 зубчик
  • Масло рослинне - 1 ст. л
  • Сіль - 1/2 ч. л
  • Перець чорний мелений - на кінчику ножа
  • Петрушка - 5 гр
  • Вода - 600 мл

Картоплю очистити, нарізати великими шматочками, викласти в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Зварити картоплю до готовності. Окремо обробити помідори - зняти з них шкірку, а сам овоч нарізати довільно. У каструлі з товстим дном розігріти олію, викласти туди подрібнені часник і цибулю, обсмажити 1-2 хвилини.

Додати до овочів помідори, тушкувати 5-7 хвилин, потім влити гарячу воду або картопляний відвар і додати томатну пасту. Посолити, поперчити, довести до кипіння і варити 10 хвилин. В кінці додати картоплю і вершки, перебити їх в супі блендером. Подавати суп з петрушкою і краплею вершків.

Сирний крем-суп - рецепт

  • Сир плавлений - 90 гр
  • Картопля - 220 гр 
  • Цибуля ріпчаста - 70 гр
  • Морква - 50 гр
  • Вершки - 120 мл
  • Масло вершкове - 30 гр
  • Масло рослинне - 30-40 гр
  • Вода - 200 мл
  • Сіль - за смаком
  • Зелень кропу - за смаком
  • Сир твердий (голландський) - за смаком

Цибулю нарізати кубиками, а моркву - кільцями, викласти овочі в сотейник. Туди ж додати рослинне масло і обсмажувати овочі 4-5 хвилин. Картоплю нарізати часточками, додати до цибулі і моркви, залити водою і залишити варитися на 20 хвилин.

Влити вершки, викласти вершкове масло, проварити суп ще 10 хвилин. Плавлений сир нарізати кубиками і теж викласти в суп. Перебити блюдо блендером і подавати до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: