Три страви на Новий рік 2022, які смачніші на наступний день / depositphotos.com

Сучасний новорічний стіл - це головне застілля року. Меню на Новий рік 2022 складають мало не за місяць до свята, довго обговорюють, перевіряють рецепти і ретельно роблять заготовки на Новий рік.

Але, хоча сам стіл ломиться від всяких страв і смаколиків, дочекатися півночі, щоб все-все на столі перепробувати, вдається далеко не всім. А після бою курантів об'їдатися не рекомендують вже лікарі. Ось і виходить, що основну масу святкових страв ми доїдаємо вже вранці 1 січня. Або навіть під вечір першого дня року. Відтак раціональніше і правильніше буде приготувати на Новий рік 2022 хоча б три страви, які є смачнішими на наступний день.

А що не можна ставити на стіл у рік Тигра та як приготувати смачні новорічні салати – читайте в нашому матеріалі Бомбічні салати на Новий рік 2022 за 10 хвилин: як вразити гостей і чим задобрити Тигра.

Новорічний стіл - коли подавати страви

Дієтологи однозначно радять не переїдати на Новий рік пізно вночі - а спокійно повечеряти десь о 18:00-20:00 (тобто в звичайний, несвятковий час). Тим більше що до цього часу відзначать Новий рік 2022 вже багато далекосхідних країн – можна подумки приєднатися до них.

Читайте такожМ'ясні зрази із соковитою начинкою: як правильно солити фарш і чому потрібне борошноА вже під бій курантів можна подати на стіл новорічні закуски. І при цьому пити побільше води - для поліпшення травлення і профілактики похмілля.

Як варіант – можна компенсувати собі новорічну "дієту", влаштувавши ситне новорічне застілля вранці або в обід 1 січня, коли новий рік остаточно вступить у свої права. При цьому на першосічневий стіл не зайвим буде подати курячий бульйон (або будь-який легкий суп на такому бульйоні, наприклад, із локшиною): він відмінно допомагає від похмілля.

Незвичайні страви на Новий рік, які смачніші на наступний день

Багатьом стравам потрібно настоятися, щоб повністю розкрилися всі відтінки смаку. В основному, це категорія страв, до складу яких входить м'ясо. І в цьому плані нам пощастило: 2022, за китайським календарем, рік тварини м'ясоїдної - Чорного Водяного Тигра. Тому якраз на м'ясні страви і треба робити акцент, коли складаєш новорічне меню 2022.

Отже, топ-10 страв, які смачніші наступного дня:

  • борщ;
  • гороховий суп;
  • м'ясний рулет;
  • піца;
  • смажена курка;
  • риба під маринадом;
  • лазанья;
  • бефстроганов;
  • тушкована яловичина;
  • салати з майонезом.

Є й десерти, які відмінно можна приготувати на Новий рік 2022 – а з'їсти спокійно і на наступний день. Наприклад, будь-який фруктовий пиріг краще смакуватиме після того, як просочиться фруктовими соками. Дуже добре зберігаються в холодильнику і млинці.

А тепер пропонуємо вам рецепти новорічних страв, які з часом стають тільки смачнішими.

Гаряче на Новий рік 2022 - лазанья для ледачих: дуже просто і смачно

Щоб шари лазаньї не розпадалися, а м'ясна начинка добре просочила тісто – їсти її рекомендується не відразу після приготування, а давши їй настоятися хоча б кілька годинок.

Вам знадобиться:

  • фарш курячий - півкіло;
  • пара цибулин (все залежить від їхнього розміру);
  • свіжі гриби - теж півкіло (найкраще брати печериці), в якості заміни або доповнення тут можуть виступити помідори;
  • тонкий лаваш;
  • стакан молока;
  • нежирний сир;
  • борошно - 1 столова ложка.

Як готувати:

  1. Обсмажити гриби з цибулькою і м'ясним фаршем - посолити.
  2. Для соусу: розвести борошно в молоці, додати сіль і довести до кипіння. Зняти з вогню і дати загуснути.
  3. У формі для запікання викласти шарами: лаваш – потім фарш, лаваш – потім гриби – знову лаваш і далі за цією схемою. Зверху заливаємо соусом і посипаємо сиром.
  4. Відправляємо в духовку до утворення рум'яної скоринки: зазвичай це займає 30-40 хвилин.

Ресторанні страви на Новий рік 2022 - м'ясний рулет смачніший, ніж у ресторані

Ця страва - справжня знахідка для любителів бутербродів із чимось ковбасним. Він не розвалюється при нарізці, а смак у нього такий - що пальчики оближеш!

Вам знадобиться:

  • філе курячої грудки - 350 г;
  • желатин - 30 г;
  • спеції на свій смак (в ідеалі це сіль, сухий часник, паприка, гостра паприка, сушена петрушка, спеції для курки) – кожної спеції приблизно по 1/2 ч. л.

Як готувати:

  1. Філе нарізати на невеликі шматочки, змішати зі спеціями і викласти на харчову плівку. Зверху посипати желатином.
  2. Акуратно загортаємо все в рулет. "Ковбаску", що вийшла, загортаємо ще й у фольгу.
  3. Духовку заздалегідь розігріти до 200 градусів. На деко налити води і викласти рулет (вода повинна діставати приблизно до середини рулету).
  4. Готуємо рулет приблизно годину. Потім охолоджуємо блюдо приблизно дві-три години. Остиглий рулет краще нарізається.
  5. Можна зробити бутерброди з рулетом або подавати як самостійну страву.

Сучасний новорічний стіл - піца-палички просто бомбічні!

Це скоріше святкові закуски 2022, а не основне блюдо. Але вони ситні (198 ккал на 100 г), оригінальні – і ви навіть не уявляєте, як же це смачно.

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • сир брикетний – 180 г;
  • борошно (можна змішати рисове та пшеничне в рівних пропорціях) – 4-5 ст. л.;
  • одне яйце;
  • розпушувач - 1/2 ч. л.;
  • сіль.

Для начинки:

  • сметана (як альтернатива - томатна паста);
  • шинка;
  • сир;
  • солоні огірочки.

Як готувати:

  1. Гарненько замішати сир із яйцем, поступово додаючи борошно і розпушувач. Тісто має вийти еластичним.
  2. Розділити тісто на дві частини і тоненько розкачати.
  3. Змастити основу сметаною або томатною пастою, зверху додати начинку. Згорнути все трубочками, нарізати порційно (або можна ламати вже готову).
  4. Для додання особливої пікантності можна змастити трубочки жовтком і посипати кунжутом.
  5. Приготування в духовці займає близько 25-30 хвилин при температурі всередині 180 градусів.
  6. Насолоджуємося незабутнім смаком!

Читайте також: