Ароматний і красивий пиріг з вишнею і золотистим тістом дуже популярний серед американських господинь. Такі пироги можна побачити в багатьох американських фільмах. Приготувати такий пиріг вдома зовсім нескладно, а інгредієнти для нього недорогі і доступні. Вишню для десерту можна брати як свіжу, так і заморожену. З ягоди повинні бути видалені всі кісточки.
Класичний американський вишневий пиріг
- Борошно - 200 г.
- Вершкове масло - 100 г.
- Яйце - 1 шт.
- Цукор - 150 грам.
- Вишня - 500 грам.
- Крохмаль - 2 ст. ложки.
Для тіста змішати борошно, шматочки нарізаного масла, 100 г цукру і яйце. Розмішати тісто ложкою, розкатати в кулю і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Частину тіста відщипнути і залишити для прикраси. Форму змастити вершковим маслом і укласти в неї тісто, закриваючи бортики.
Вишню перемішати з крохмалем і 2 столовими ложками цукру. Покласти вишню в форму. Частину тіста тонко розкатати, нарізати однаковими смужками і укласти зверху на пиріг у вигляді решітки. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин.
Вишневий пиріг з творогом з пісочного тіста
Для тесту:
- Борошно - 240 г.
- Вершкове масло - 150 г.
- Цукор - 100 г.
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Яйце - 1 шт.
Для начинки:
- Творог 9% - 500 г.
- Сметана - 100 г.
- Цукор - 100 г.
- Яйця - 2 шт.
- Вишня - 300 р.
У мисці просіяти борошно з розпушувачем, додати цукор і нарізане шматочками холодне вершкове масло. Перетерти в крихту, додати яйце і знову перемішати. Зформувати тісто в кулю і загорнути в харчову плівку, покласти в холодильник на 30 хвилин.
У мисці змішати творог, сметану, цукор і два яйця. Збити масу блендером. Дно форми для запікання вистелити пергаментом і тістом, сформувати бортики. Викласти сирну начинку, на неї цілі вишні. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати 60 хвилин.
Читайте також інші рецепти: