Фарширований перець на зиму / фото ua.depositphotos.com

Фарширований перець - дуже смачна і корисна заготовка на зиму, яка виручить вас в холодні зимові вечори. Зробіть таку заготовку зараз - і ви будете дуже вдячні собі в майбутньому. Фаршировані перці можна приготувати як напівфабрикати і заморозити, або закрити в банках мариновані фаршировані перці, які вже будуть готові до вживання.

Фаршировані перці з м'ясом на зиму в морозилці

  • Болгарський перець - 1 кг.
  • Рис - 220 г.
  • Фарш м'ясний - 500 г.
  • Цибуля - 80 г.
  • Морква - 160 г.
  • Сіль, перець за смаком.

Рис кілька разів промити і викласти в каструлю. Залити 300 мл води, посолити і відварити рис до готовності (приблизно 20 хвилин). Перці промити і акуратно очистити від насіння і плодоніжки, щоб самі перці залишилися цілими. Моркву почистити і натерти на тертці, цибулю дрібно нарізати.

Змішати фарш з рисом, морквою і цибулею, посолити і поперчити. Наповнити фаршем перці і добре утрамбувати. Викласти перці на велику дошку так, щоб вони не стикалися. Поставити на годину в холодильник. Потім переставити перці на дошці на 4 години в морозилку. Після цього розфасувати перці по окремих пакетах і далі зберігати в морозильній камері.

Відео дня
Фаршировані перці на зиму / фото ua.depositphotos.com

Фарширований овочами перець в банках на зиму

Для перців:

  • Болгарський перець - 1 кг.
  • Морква - 200 г.
  • Капуста - 400 г.
  • Помідори черрі - 300 г.

Для маринаду:

  • Вода - 1 л.
  • Оцет 9% - 150 мл.
  • Сіль - 40 г.
  • Цукор - 200 г.
  • Соняшникова олія - 100 мл.
  • Перець горошком запашний - 4 шт.
  • Лавровий лист - 1 шт.

Моркву натерти на крупній тертці, капусту дрібно нашаткувати. З'єднати овочі, посолити і пом'яти руками, щоб вони виділили сік. У болгарському перці вирізати хвостик і насіння. Начинити перці капустою з морквою і викласти в глибоку ємність.

Потім приготувати маринад. Для цього в каструлю з водою всипати сіль, цукор, перці і лавровий лист, влити олію і оцет. Довести до кипіння. Залити перці маринадом і поставити зверху гніт. Залишити на 2 години. Потім поставити ємність з гнітом в холодильник на 2 дні.

Розкласти перці в стерилізовані банки, а між перцями викласти помідори черрі. Залити маринадом. Банки поставити у великий таз з тканиною на дні. Залити в таз воду по плечики банок і кип'ятити 15 хвилин. Закатати банки стерилізованими кришками і поставити догори дном. Накрити пледом до повного охолодження банок.

Фаршировані перці на зиму в томатному соусі

  • Болгарські перці - 1 кг.
  • Цибуля - 350 г.
  • Морква - 500 г.
  • Зелень - 1 пучок.
  • Соняшникова олія - 100 мл.
  • Помідори - 1 кг.
  • Сіль - 1 ст. л.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Перець чорний горошком - 5 шт.
  • Лаврове листя - 2 шт.
  • Оцет 9% - 2 ст. л.

З перців зрізати верхівки і вичистити насіння. Цибулю дрібно нарізати, моркву крупно натерти. У сковороді розігріти олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати моркву і смажити до готовності (приблизно 5 хвилин). В кінці додати посічену зелень, посолити овочі і зняти з вогню.

Помідори помити, нарізати і подрібнити в блендері. Вилити томатне пюре в каструлю з товстим дном, посолити, додати цукор, чорний перець горошком і лавровий лист. Довести до кипіння на сильному вогні. Потім зменшити вогонь до слабкого і варити томатний соус 10 хвилин. 

Очищені перці залити на кілька хвилин окропом, щоб вони стали м'якшими. Наповнити перці засмажкою і викласти в стерилізовані банки. Залити овочі гарячим томатним соусом і прикрити кришками. Поставити банки у велику каструлю з тканиною на дні. Залити теплою водою по плечики банок. Стерилізувати банки в каструлі 40 хвилин на невеликому вогні.

В кінці влити в банки по столовій ложці оцту. Закатати кришками, перевернути догори дном і укутати ковдрою. Після охолодження переставити банки в прохолодне місце.

Вас також можуть зацікавити новини: