Як заготовити баклажани на зиму / ua.depositphotos.com

Баклажани входять в рейтинг найпопулярніших овочів для зимової консервації. Вони універсальні і прості в приготуванні, а заготовити їх на холодну пору зможе будь-яка господиня. УНІАН розповість, як зробити салат на зиму з баклажанів, солодких перців і помідорів, і порадить ще кілька різноманітних поєднань.

Раніше ми говорили про те, як зробити мариновані кабачки на зиму.

Баклажани на зиму "Вогник"

  • баклажани - 1.5 кг;
  • болгарський перець - 350 гр;
  • помідори - 350 гр;
  • перець чилі - 2 шт;
  • часник - 7 зубчиків;
  • сіль - 1 ч. л;
  • цукор - 2 ч. л;
  • оцет - 50 мл;
  • рослинне масло.

Баклажани вимити, нарізати кружечками, товщиною в 1 см. Засипати сіллю, залити холодною водою так, щоб вона покривала овочі. Накрити тарілкою і поставити який-небудь вантаж зверху. Через 10 хвилин на сковороді з маслом обсмажити баклажани до золотистого кольору. 

Відео дня

Часник очистити, а перець чилі промити і видалити плодоніжки. Помідори і болгарський перець пропустити через м'ясорубку, чилі і часник натерти на тертці. Викласти всі подрібнені овочі в каструлю, додати сіль, цукор і рослинне масло. Перемішати, поставити на маленький вогонь і варити 5-7 хвилин. Потім зняти з плити, баклажани викласти в каструлю і перемішати. Перекласти баклажани разом з соусом в стерилізовані банки і закатати кришками.

Баклажани на зиму з часником

  • баклажани - 5 кг;
  • сіль - 200 гр;
  • вода - 5 л;
  • рослинна олія - 500 мл;
  • оцет - 500 мл;
  • часник - 200 гр.

Баклажани помити, нарізати кружечками або кубиками. У каструлю налити воду, посолити, додати оцет і викласти баклажани. Варити на повільному вогні 4-5 хвилин. Часник подрібнити, злегка обсмажити на олії, а потім в окремій ємності змішати з баклажанами. В кінці розкласти закуску по банках і закатати.

Баклажани на зиму з помідорами

  • баклажани - 1 кг;
  • помідори - 1.5 кг;
  • часник - 1 головка;
  • цукор - 3 ст.л;
  • рослинна олія - 4 ст.л;
  • сіль - 1 ст.л;
  • оцет - 1 ст.л.

Помідори вимити, очистити від шкірки і пропустити через м'ясорубку або блендер. Томатну масу викласти в сотейник і варити 10-15 хвилин після закипання. Потім додати баклажани, нарізані кубиками, а також сіль, цукор і масло. Знову проварити 30 хвилин, додати оцет і подрібнений часник. Довести до готовності протягом 5 хвилин і розкласти по банках.

Баклажани по-корейськи з морквою і цибулею

  • баклажани - 4 кг;
  • морква - 1 кг;
  • перець болгарський - 1 кг;
  • цибуля - 1 кг;
  • часник - 100 гр;
  • оцет - 2 ст.л;
  • спеція.

Баклажани вимити, нарізати соломкою, посолити і залишити на годину в мисці, потім злегка обсмажити на олії. Моркву натерти на тертці, цибулю нарізати півкільцями, перець - соломкою. Всі овочі перемішати, додати подрібнений часник, оцет і спеції, залишити на ніч. Вранці знову перемішати закуску і розкласти по банках.

Баклажани з горіхами на зиму по-вірменськи

  • баклажани - 1 кг;
  • часник - 100 гр;
  • волоські горіхи - 1 склянка;
  • рослинна олія - 0.5 склянки;
  • петрушка - 0.5 пучка;
  • оцет - 3 ст.л;
  • сіль - 1.5 ч.л;
  • чорний мелений перець - 1.5 ч.л

Баклажани промити, видалити плодоніжки і нарізати овоч кружечками. Викласти на деко, змастити олією і випікати в духовці 20-25 хвилин при 200°C. Горіхи і зелень дрібно нарізати ножем, часник пропустити через прес. Додати сіль, перець, оцет і перемішати. Шарами викласти в стерилізовану банку соус і баклажани, а потім закатати кришками.

Вас також можуть зацікавити новини: