Існує неймовірна кількість рецептів супів, якими можна здивувати своїх близьких. Блюдо може бути будь-яким - від складної в приготуванні солянки до простого бульйону з вермішеллю. УНІАН пропонує 3 варіанти першої страви, які зможе приготувати навіть початківець кулінар.
Для шанувальників непростих, але дуже смачних супів, ми нагадуємо, що раніше розповідали, як приготувати солянку.
Томатний суп з рисом
- Рис - 150 г.
- Томатна паста - 3 ст. л.
- Перець болгарський - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Морква - 1 шт.
- Картопля - 3-4 шт.
- Суміш перців - 0,5 ч. л.
- Сіль - за смаком.
- Вода - 2 л.
- Зелень - за смаком.
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Часник - 2 зуб.
- Лавровий лист - 1-2 шт.
Промити рис, залити холодною водою і поставити на вогонь. Картоплю очистити, нарізати кубиками і додати до рису. Довести до кипіння, зменшити вогонь, зняти піну і варити 10 хвилин.
Цибулю і моркву очистити, подрібнити, обсмажити до золотистого кольору 3-5 хвилин. Перець промити, очистити від насіння і плодоніжки, дрібно нарізати, додати до овочів і тушкувати ще кілька хвилин. Додати томатну пасту і тонко нарізаний часник. Посипати спеціями, пасерувати овочі ще 5 хвилин.
Додати зажарку в суп, посолити, поперчити, варити першу страву ще 5-7 хвилин. В кінці додати подрібнену зелень.
Курячий суп з вермішеллю
- Філе куряче - 2 шт. (500 г).
- Картопля - 2-3 шт.
- Морква - 1 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Вермішель - 100 г.
- Зелень петрушки (для подачі) - за смаком.
- Лист лавровий - 2 шт.
- Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком).
- Сіль - 3 щіпки (за смаком).
- Масло рослинне - 2 ст. л.
- Вода - 2 л.
Куряче філе промити, обсушити, нарізати великими шматками. Викласти в каструлю, залити холодною водою, додати лавровий лист. Довести до кипіння, зняти піну і варити на повільному вогні 15 хвилин. Після закінчення процесу викласти філе на тарілку.
Читайте такожЩо готувати з цвітної капусти: 3 простих і смачних рецептаМоркву очистити, натерти на тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками. На сковороді обсмажити овочі 5-7 хвилин до готовності. Картоплю і філе нарізати кубиками середнього розміру.
У каструлю з бульйоном додати картоплю, варити 10 хвилин. Додати пасеровані моркву і цибулю, потім філе і вермішель. Посолити, поперчити і варити ще 5-7 хвилин. За бажанням можна додати подрібнену петрушку. В кінці накрити суп кришкою і дати настоятися.
Французький сирний суп з куркою
- Філе куряче - 500 г.
- Сир плавлений - 200 г.
- Картопля - 400 г.
- Цибуля ріпчаста - 150 г.
- Морква - 180 г.
- Масло вершкове - 30 г.
- Сіль - за смаком.
- Перець чорний мелений - за смаком.
- Зелень - за смаком.
Філе промити, обсушити, видалити плівку, нарізати шматочками. Скласти в каструлю, залити холодною водою і варити 30 хвилин до готовності. Картоплю очистити, промити, нарізати кубиками. Моркву і цибулю очистити, моркву натерти на тертці, а цибулю подрібнити.
Читайте такожГотуємо припаси на зиму: рецепти овочів, компотів і м ясаДодати до курячого філе картоплю, варити 15 хвилин. Розігріти сковороду, викласти вершкове масло, моркву і цибулю. Гасити, помішуючи, 3-5 хвилин на невеликому вогні.
Викласти пассировку в каструлю, посолити, поперчити, варити 3-5 хвилин. Плавлений сир натерти на тертці, додати в суп і перемішувати, поки сир не розчиниться. Додати подрібнену зелень. В кінці ще раз перемішати суп, накрити кришкою і дати настоятися.
Читайте також: