
Сир - смачний, ситний і доступний продукт. Різноманітність страв з сиру така велика, що не може вміститися в голові. Що смачного зробити з цього продукту за короткий час - читайте на нашому сайті. Раніше ми розповідали, що приготувати з сиру, якщо обмеження за часом немає.
Сирна запіканка в лаваші з зеленню
- Лаваш - 3 листи.
- Сир - 300 г.
- Сир твердий - 200 г.
- Зелень за смаком.
- Яйця - 2 шт.
- Часник - 2 зубчики.
Попередньо розігріти духовку до 180 градусів. Змішати в мисці сир, тертий сир, нарізану зелень і рубаний часник. Вбити два яйця і перемішати суміш. Посолити за смаком. Змастити лаваш начинкою і викласти листи лаваша шарами. Випікати в духовці 10-15 хвилин при 180 градусах.
Сирні пончики
- Сир - 250 г.
- Яйця - 3 шт.
- Борошно - 8 ст. л.
- Цукор - 3 ст. л.
- Сода - 0.5 ч. л.
- Ванільний цукор - 10 г.
- Олія - 200 г.
Олію налийте в місткість і сильно розігрійте. Змішати сир, борошно, яйця, цукор і соду і замісити однорідне тісто. Сформувати кульки розміром з волоський горіх. Обсмажити кульки у фритюрі в олії і викласти на серветку, щоб прибрати залишок жиру.

Запечені яблука з сиром
- Великі яблука - 4 шт.
- Сир - 200 г.
- Цукор - 4 ст. л.
- Ягоди або горіхи за смаком.
- Кориця за смаком.
- Мед - 2 ст. л.
У яблук зрізати верхівки і вирізати серцевину ложкою. Посипати яблука цукром зсередини. Сир змішати з горіхами, корицею і медом. Начинити яблука сирною сумішшю. Випікати 15 хвилин в духовці при 180 градусах.
Ліниві вареники з сиром
- Борошно - 3 ст. л.
- Сир - 200 г.
- Яйця - 1 шт.
- Цукор - 1 ст. л.
- Щіпка солі.
У сир вбити яйце і просіяти борошно. Додати цукор і сіль і перемішати масу до однорідності. Тісто розкачати в ковбаски і нарізати кружечками. Вареники кинути в киплячу воду і варити 2-3 хвилини.