Рецепт повидла з яблук / фото ua.depositphotos.com

Яблучне повидло – смачна фруктова заготовка на зиму. Ним можна смакувати з ароматним чаєм або ж використовувати як начинку для солодкої випічки.

Таке повидло готується досить швидко й легко, адже яблука містять пектин, який спрощує приготування цього смаколика.

Повидло з яблук у мультиварці

  • Яблука (твердих сортів) - 1 кг
  • Лимони - 0,5 шт.
  • Цукор - 2 ст.
  • Вода - 1 ст.

Помити яблука й очистити шкірку, яку поки що відкласти вбік.

Читайте такожНіжний пиріг з персиками: як приготувати ароматно-соковиту випічку

Розрізати яблука на четвертинки, вирізати серцевинки і скласти в чашу мультиварки. Залити третиною склянки води. У режимі "Випічка" готувати їх 30 хвилин.

Шкірку скласти в каструлю, залити водою, що залишилася, і покласти її на плиту. Довести до кипіння і варити шкірку 20 хвилин, після чого процідити.

Викласти яблука з чаші й подрібнити блендером або за допомогою дерев'яної товкачки.

У пюре всипати цукор, додати лимонний сік та відвар від яблучної шкірки. Виставити режим "Випічка" на 45 хвилин. Кришку можна закрити або залишити відкритою, час від часу перемішуючи повидло.

Гаряче повидло перекласти в стерилізовані банки й закрити кришкою. Охолодивши, зберігати повидло в холодильнику.

Яблучне повидло

  • Яблука кислі - 2,5 кг
  • Цукор - 1,5 кг

Яблука помити, очистити й видалити серцевину.

Викласти яблука на деко і відправити у заздалегідь розігріту до 170-180°С духовку приблизно на 20 хвилин. Запікати яблука до м'якості.

М'які яблука вийняти з духовки, дати охолонути, подрібнити в блендері. Потім протерти через сито.

Як приготувати яблучне повидло / фото ua.depositphotos.com

Перекласти яблучне пюре в каструлю, додати  цукор, перемішати. Варити на великому вогні до готовності, постійно помішуючи.

Коли повидло почне відставати від стінок і стане напівпрозорим, викласти ложку його на тарілку. Якщо повидло не розтікається і з нього не виділяється рідина – то воно готове.

Дати повидлу охолонути. Розлити по стерилізованих банках і закрити кришками. Зберігати його потрібно в темному, сухому і прохолодному місці.

Яблучно-грушеве повидло

  • Яблука - 500 г
  • Груші - 700 г
  • Цукор - 700 г
  • Лимон - 0,5 шт.

Яблука та груші очистити від шкірки й нарізати шматочками разом із лимоном.

Читайте такожСмачні пиріжки з яблуками: як приготувати в духовці та на сковороді

Подрібнити фрукти в кухонному комбайні до отримання крупінчатої ​​маси (не пюре). Перекласти їх у каструлю, засипати цукром, перемішати й залишити на 10-15 хвилин.

Покласти варити повидло на середній вогонь, після закипання вогонь зменшити, зняти піну і варити 30 хвилин, помішуючи. Суміш повинна злегка уваритися. Водночас слід тримати напоготові кришку, адже повидло після уварювання "стріляє".

Заздалегідь підготувати банки та кришки для консервування, промивши їх з содою і просушивши, а кришки прокип'ятивши.

Розлити гаряче повидло в банки, закрити кришками і перевернути. Зберігати яблучно-грушеве повидло в коморі.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: