Три універсальні рецепти рагу / фото ua.depositphotos.com

Овочеве рагу - універсальна страва з безліччю варіацій. Найголовніше, що рецепт рагу можна змінювати за власними вподобаннями, отже кожен з нас знайде для себе ідеальне поєднання.

Раніше ми писали, як варити перловку, а зараз детально розглянемо, як приготувати овочеве рагу.

Обмежень у рецепті рагу практично немає. Ба більше, приготування рагу в сучасної господині не займає багато часу та зусиль, особливо, коли на кухні є мультиварка.

Відео дня

Овочеве рагу в мультиварці - класичний рецепт

Готуємо рагу овочеве в мультиварці за рецептом українського кулінара Євгена Клопотенка. Для приготування нам знадобляться:

  • картопля - 4 шт;
  • морква -1 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • відварена квасоля - 100 г білої чи червоної;
  • помідор -  1 шт;
  • солодкий перець - ½ шт;
  • томатна паста - 1 ст. л;
  • вершкове масло - 50 г;
  • вода - 500 мл;
  • лавровий лист - 3 шт;
  • духмяний перець - 3 горошини;
  • сіль до смаку.

Очистьте овочі та поріжте кубиками однакового розміру. Моркву розріжте спочатку навпіл, а потім чвертькільцями. Викладіть овочі в чашу мультиварки. Додайте квасолю. Змішайте воду з томатною пастою та залийте цим розчином овочі у чаші. Після цього додайте масло, лаврове лисття, духмяний перець та сіль. Увімкніть режим тушкування на 1 годину, а після цього насолоджуйтеся стравою.

Рецепт овочевого рагу з м'ясом - секрети приготування

Декому поєднання овочів буває надто мало, тому господині готують рагу з м'ясом та на бульйоні. Процесів у цьому рецепті, звісно, більше, але смак страви вийде дуже насиченим.

Для приготування необхідні:

  • свинина, курятина чи яловичина - 0.5 кг;
  • картопля - 5-6 шт;
  • кабачок - 1 шт;
  • перець солодкий - 3 шт;
  • перець чилі - 1 шт;
  • помідор - 4 шт;
  • морква - 2 шт;
  • цибуля червона або ріпчата - 3 шт;
  • часник - 5 зубчиків;
  • улюблена зелень за смаком;
  • томатна паста - 5 ст.л;
  • рослинна олія;
  • сіль, перець чорний мелений за смаком;
  • лавровий лист - 3 шт.

Поріжте кубиками м'ясо та почніть обсмажувати його на олії до рум'яної скоринки. Очистьте та поріжте моркву і цибулю, додайте до м'яса, тушкуйте 10 хв. Тим часом поріжте перець кубиками та додайте його з вичавленим часником до м'яса. Потім додайте томатну пасту та тушкуйте кілька хвилин.

Кабачок, картоплю та помідори наріжте кубиками та додайте у ємність для приготування рагу. 

Додайте у ємність вміст сковорідки, додайте дві склянки води та тушкуйте 40 хв, поки усі овочі не приготуються, а соус не загусне. За 2 хвилини до готовності додайте спеції та зелень.

Овочеве рагу з баклажанами - як приготувати

Рагу з кабачків готувала практично кожна господиня, а як щодо рагу з баклажанами? Цей овоч стане родзинкою рецепту.

Складники: 

  • баклажан - 1-2 шт;
  • морква - 1-2 шт;
  • болгарський перець - 1-2 шт;
  • цибуля - 1 шт;
  • помідор - 3-4 шт;
  • томатний сік - 1/2 склянки;
  • часник - 4 зубчики;
  • базилік та сіль за смаком;
  • оливкова олія - 50 мл.

Усі овочі нарізаємо кубиками та розпочинаємо поступове приготування. Обсмажуємо на сковороді з рослинною олією цибулю, додаємо моркву, баклажани, болгарський перець та вичавлений часник.

Тепер візьмемося за ключовий етап приготування рагу з баклажанів. У сковорідку додаємо помідори, сіль і перець за смаком, сушений базилік, а за кілька хвилин тушкування виливаємо томатний сік. Залишаємо страву на вогні до повного приготування. 

Вас також можуть зацікавити новини: