Середина осені - це час збору врожаю лісового і волоського горіха. Горіхи містять багато корисних поліненасичених жирних кислот, антиоксидантів, мікроелементів. Корисні властивості горіха зберігаються в засушеному вигляді. Правильно засушені горіхи дозволять вам отримати порцію енергії і вітамінів в будь-який час року.
Як сушити горіхи в кімнаті
Очистіть горіхи від зеленої шкірки. Обмийте в холодній воді. Розкладіть урожай горіхів на стелажі з ґратами, або розстеліть газети і складіть горіхи на них. До горіхів обов'язково повинне потрапляти свіже повітря. Сушити горіхи можна у квартирі або на горищі.
Як сушити горіхи в духовці
Волоські горіхи в шкаралупі вимити і протерти рушником. Викласти їх на деко впритул один до одного. Нагріти духовку до 45° і поставити в неї горіхи на 3 години. Дверцята духової шафи повинна бути злегка прочиненими для доступу свіжого повітря.
Через 3 години температуру підвищити до 70°С і тримати горіхи в духовці ще близько півгодини. Дістати горіхи з духовки і залишити на повітрі до повного охолодження. Після цього горіхи готові до вживання.
Сушіння горіхів в електросушарці
Цей спосіб підходить для невеликої кількості горіхів. Складіть горіхи в шкаралупі в електросушарку і залиште їх там на 5 годин.
Як перевірити готовність горіхів
Щоб перевірити готовність, розколіть два горіхи і подивіться на ядра. Ядра засушених горіхів хрусткі і легко очищаються від шкірки.
Як зберігати засушені горіхи
Складіть горіхи в кошик або сітчастий мішок і покладіть в темне прохолодне місце. В таких умовах горіхи можуть зберігатися два роки не втрачаючи смакових якостей.
Читайте також на УНІАН: