Який гарячий напій приготувати вдома / depositphotos.com

У зимово-осінній період організм людини витрачає дуже багато енергії для того, щоб зігрітися. Ми розповімо, як готувати гарячі алкогольні коктейлі, тому що це відмінний спосіб не тільки спробувати щось нове, а й зробити вечірні посиденьки затишнішими.

Будьте впевнені - у вас вийде приготувати такий смачний напій, навіть якщо ви ніколи раніше цього не робили.

Гарячі алкогольні напої - види і рецепти

Рецепти найпопулярніших гарячих напоїв / depositphotos.com

Зігріваючий напій з додаванням спиртного - це не тільки смачний коктейль, але і відмінний засіб для профілактики застуди. Приготувати його можна з додаванням різного алкоголю і спецій, все залежить від ваших уподобань і фантазії.

Ожиновий глінтвейн

  • сухе червоне вино - 1 пляшка (750 мл);
  • ожина (свіжа або заморожена, можна використовувати ожиновий сік) - ¼ склянки;
  • гвоздика - 6 зірочок (або мелена гвоздика);
  • аніс (бадьян) - 4 зірочки;
  • кориця - 2 палички;
  • ялівцева ягода (свіжа, сушена, заморожена) - 5 шт;
  • апельсин - 2 шт;
  • коричневий цукор - 50 г.

Червоне вино вилити в каструлю, додати ожину, гвоздику, бадьян, корицю і ягоди ялівцю. Варити на середньому вогні, помішуючи, 10-15 хвилин, не доводячи до кипіння. В кінці додати апельсинові часточки і коричневий цукор. Знову перемішати, залишити на плиті ще на 5-7 хвилин.

Гарячий шоколад з ромом

  • ром - 25 мл;
  • гарячий какао - 125 мл;
  • тертий шоколад - 20 гр;
  • збиті вершки або мелена кориця.

Приготувати такий напій нескладно: потрібно в склянці з'єднати ром і гарячий какао, посипати тертим шоколадом. Зверху полити збитими вершками і додати корицю.

Домашня медовуха

  • мед - 500 мл;
  • хлібні дріжджі - 100 гр;
  • чиста вода - 4 л;
  • цукровий пісок - 500 гр.

Читайте такожРецепти чаю з ягодами: гарячі напої для профілактики осінньої застудиВзяти емальований посуд, в ньому змішати воду, половину меду, цукор і поставити на вогонь. Почекати, поки закипить, потім 15 хвилин потримати на маленькому вогні. Обов'язково помішувати рідину, прибираючи пінку. 

Зняти каструлю з вогню, остудити до кімнатної температури і ввести дріжджі. Якщо всипати їх в гарячу рідину, це відіб'ється на результаті. Накрити марлею і прибрати в темне місце на 2 доби.

Апельсиновий грог

  • чорний чай - 2 пакетика або 2 ч.л;
  • чорний ром - 50 мл;
  • апельсин - 1 шт;
  • цукор - 4 ч.л;
  • кориця - 3 палички;
  • аніс - 4 зірочки.

Заварку залити кип'яченою водою і настоювати 3-5 хвилин. Дістати пакетики або процідити рідину так, щоб прибрати заварку, додати ром. Взяти 4 келихи, апельсин помити, розрізати на часточки і розкласти по ємностей. У кожен келих всипати цукор, додати половину палички кориці, аніс і залити чаєм з ромом.

Ірландська кава

  • ірландський віскі - 120 мл;
  • коричневий цукор - 8 ч.л;
  • свіжозаварена міцна зернова кава - 500 мл;
  • збиті вершки - 150 мл;
  • какао-порошок.

Келихи для напою промити, витерти насухо. Додати 3-4 ст.л рому в кожен з них, провернути келих так, щоб рідина потрапила на краї, покласти цукор і підпалити. Дочекатися, поки цукор прогорить, потім вилити ром, що залишився, додати каву і збиті вершки. Зверху посипати какао-порошком.

Читайте також: