Міністерства внутрішніх справ України та Польщі підписали спільну заяву про співпрацю у сфері забезпечення безпеки під час підготовки і проведення в обох країнах фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Як передає кореспондент УНІАН, церемонія підписання документу відбулась сьогодні у Києві у приміщенні МВС України.

Як зазначив заступник міністра внутрішніх справ України Олександр САВЧЕНКО, «це практична угода щодо співпраці та забезпечення безпеки під час підготовки і проведення чемпіонату… Ця заява робить реальний крок до підписання конкретної угоди».

Відео дня

За його словами, цим документом передбачено ряд заходів, зокрема створення інформаційного центру на базі Дніпропетровського державного університету МВС України з обміну інформацією для боротьби з «футбольними хуліганами».

При цьому О.САВЧЕНКО висловив сподівання, що у вересні буде отримано відповідну акредитацію УЄФА, яка дасть можливість розпочати функціонування цього центру.

У свою чергу, заступник державного секретаря МВС і адміністрації Республіки Польща Адам РАПАЦЬКИЙ зазначив, що, «враховуючи рівень співпраці з українською стороною, можна бути впевненими, що безпека під час Євро-2012 буде забезпечена на належному рівні».

За його словами, зокрема польська сторона готує низку заходів, що мають запобігти негативним проявам з боку певного кола уболівальників під час футбольних матчів.