Сьогодні Шевченківський районний суд Києва обрав міру запобіжного заходу у вигляді арешту ректору Київської державної академії водного транспорту ім. П.Сагайдачного Василю МИХАЙЛОВУ, який “грунтовно підозрюється в організації організованого злочинного угруповання, яке займалося виготовленням порнографії із залученням малолітніх дітей”.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ГУБОЗ МВС України.

Як зазначили в ГУБОЗ, за рішенням суду, В.МИХАЙЛОВ буде утримуватися під вартою протягом найближчих двох місяців.

Відео дня

Раніше сьогодні міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО повідомив журналістам, що організатором злочинного угруповання, яке виготовляло дитячу порнографію, є ректор Київської державної академії водного транспорту ім. П.Сагайдачного В.МИХАЙЛОВ.

За словами міністра, на сьогодні зібрана колосальна кількість матеріалів і доказів у цій справі, розслідуванням якої ГУБОЗ почав займатися ще восени 2004 року.

«Таким чином ми маємо певний набір доказів», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО, додавши при цьому, що серед цих доказів є і матеріали санкціонованого прослуховування розмов членів угруповання, серед яких два уродженця Гвінеї-Бісау.

Також міністр повідомив, що сьогодні слідчим буде підписано подання на ім’я міністра освіти України з проханням відсторонити на час розслідування справи В.МИХАЙЛОВА і призначити виконуючого обов’язки керівника академії.

При цьому він висловив переконання, що такий документ буде підписаний керівництвом Міносвіти, «аби не ганьбити вуз».

Водночас Ю.ЛУЦЕНКО повідомив, що організатор ОЗУ є доктором технічних наук, має численні нагороди, зокрема, ордени, відзнаки, а також був номінантом конкурсу «Людина року». Крім того, він був «довіреною особою кандидата в Президенти Віктора ЯНУКОВИЧА в 2004 році».

Міністр також повідомив, що у справі фігурують діти 12-16 років, і є інформація про залучення до розбещення 5-6-10 річних дітей.

«За неповні три роки роботи в міліції, я ще такого бруду не чув», - сказав він, зауваживши при цьому, що, на його думку, наявність в українському суспільстві таких «аморальних типів» свідчить про те, що боротися з ними треба не лише каральними методами через прийняття більш жорсткіших законів, але й долучати до цього інші суспільні механізми, оскільки «зупинити це лише каральними заходами не можна».