Ілюстрація / REUTERS

Компанія Microsoft офіційно представила весняне оновлення операційної системи Windows 10. Крім усунення критичних помилок, в ньому є нові функції.

Як передає Бі-бі-сі, нова функція Nearby Sharing дозволяє ділитися будь-якими файлами між комп'ютерами, які знаходяться поруч. По суті, це аналог функції AirDrop від Apple. Технологія працює через Bluetooth.

Читайте такожХакери знайшли новий спосіб зламу комп'ютерів через файли Word

Відео дня

В ОС з'явилася функція Focus Assist, яка автоматично блокує повідомлення, коли вони найменше потрібні користувачеві. Focus Assist включається під час запуску відеоігор, а також у режимі презентації, коли повідомлення про нові листи або повідомлення в месенджері можуть побачити сторонні.

Функція Timeline у весняному оновлення Windows 10 дозволяє переглянути всі документи, з якими ви працювали в останні 30 днів, але не можете їх знайти - чи згадати, на якому пристрої з ними працювали.

Microsoft випускає регулярні весняні і осінні оновлення поступово по всьому світу, і деякі користувачі отримають пропозицію оновитися лише через кілька тижнів. Але є можливість встановити оновлення прямо зараз за допомогою утиліти Assistant Update на сайті Microsoft. Для широкої публіки оновлення буде доступно після 8 травня. Спочатку оновлення повинно було вийти 10 квітня, але його перенесли після того, як виявили кілька критичних помилок.

Як повідомляв УНІАН, Microsoft готує нову версію Windows 10 для пристроїв з невеликим об'ємом пам'яті.