Люди ризикують, коли шукають інші розумні цивілізації / Flickr/Patrick Mileo

Німецькі вчені доктор Міхаель Шетше і доктор Андреас Антон з Університету Фрайбурга застерігають, що людям пора відмовитися від пошуку контактів з інопланетними розумними цивілізаціями.

На їхню думку, чим більші космічні успіхи землян, тим перед більшим ризиком вони постають, пише Daily Star. На думку Шетше, особливо ризиковано було б знайти якийсь інопланетний артефакт під час однієї з експедицій.

Читайте такожТаємничі сигнали в глибокому космосі можуть видавати інопланетяни - вчені

Відео дня

«На пустельних об’єктах без атмосфери все одно можна знайти неушкоджені артефакти навіть після сотень тисяч чи мільйонів років. Це можуть бути космічні уламки від інопланетного зонда на місяці чи в кільці астероїдів. Уявіть, якщо артефакт все ще буде функціональним. Можливо це якесь потужне обладнання, призначене для роботи лише в космосі. Звісно ж люди захочуть дослідити предмет. Тому вони можуть вирішити привезти його на Землю, експериментувати з ним, активувати його через допитливість. А потім це позаземне обладнання спалить, наприклад, чверть планети», - пояснив Шатше.

На його думку, виявлення таких артефактів може бути дестабілізуючим фактором. Оскільки будь-яка країна на планеті захотіла б отримати в розпорядження позаземні технології.

Читайте такожВчені NASA отримали компонент ДНК, що доводить космічне походження життя

Тож космічна знахідка може дати поштовх початку війн на Землі. Крім того, вчений застеріг від конфліктів з більш розвиненими позаземними цивілізаціями. Тому що це буде все одно, що сутичка «Годзили з Бембі і роль останнього відведена людству».

«Це буде повне винищення, якщо такий конфлікт з більш розвиненою цивілізацією почнеться», - сказав Шатше.