Вчені знайшли небачені досі поклади скам'янілих стародавніх тварин / The Guardian

Неймовірне «родовище» скам’янілостей, які відображають спалах еволюції видів і появу різноманіття життя на Землі, було виявлене на території Китаю. Палеонтологи знайшли тисячі решток стародавніх тварин у камінні на узбережжі річки Даньшуй на китайському півдні.

Як повідомляє The Guardian, серед них різні примітивні форми медуз, морських губок, водоростей, анемонів, хробаків і членистоногих з тонкими щупальцями, захоплених в стародавньому підводному мулі.

Читайте такожЛюди досі еволюціонують і навіть швидше, ніж раніше

Відео дня

Всі істоти настільки добре збереглися у скам’янілостях, що м’які тканини їхніх тіл включно з м’язами, нутрощами, очима, зябрами й різними отворами досі можна побачити. Всього вчені виявили 4351 скам’янілість і 101 вид. З них 53 були досі не відомі науці.

Скам’янілі організми походять з періоду так званого Кембрійського вибуху, який відбувся на Землі 518 мільйонів років тому. Ця подія дала поштовх розквіту тваринного життя. Саме тоді на планеті з’явилася ціла низка незвичних істот. Багато з них вимерли в ході еволюції. Однак, інші заклали фундамент для перших гілок дерева життя. Вчені досі не знають, що саме стало причиною Кембрійського вибуху.