REUTERS

Натан Редіофф також відправив докладні інструкції щодо збору ВАКа на сайт Lego Ideas, щоб фірма - виробник кубиків випустила комерційну версію на ринок, повідомляє Lenta.ru з посиланням на Reuters.

Для створення кожного детектора йому знадобилося близько 40 годин, а починав збірку він на комп'ютері в програмі Lego Digital Designer. Такий підхід гарантував міцність конструкції, але іноді програма давала збої і показувала неможливу в реальному світі схему зборки.

Читайте такожВчені знову запустять Великий адронний колайдер

Через унікальність пристрою кожного детектора розробка моделі ВАКа розпалася на окремі головоломки. Найлегше було спроектувати компактний мюонний соленоїд CMS, що складається з декількох шарів. Детектор ALICE відрізняє набір мюонних камер, однак сусідню з ними магнітну обмотку в масштабі моделі відтворити не вдалося. Практично неможливо було і відтворити тороїдальні магнітні котушки детектора ATLAS - поки Редіофф не здогадався зібрати її з безлічі іграшкових біноклів.

Якщо витвір фізика отримає понад 10 тисяч голосів на сайті Lego Ideas, фірма-виробник розгляне можливість масового виробництва моделі.