Ілюстрація REUTERS

Комісія національного розвитку і реформи Китаю опублікувала документ зі списком видів промислової діяльності, які можуть бути закриті й заборонені. Серед них вказано також «діяльність з видобутку віртуальної валюти включно з виробничим процесом Bitcoin». У відомстві зазначили, що така активність споживає забагато енергії. А отже галузь робить значний внесок у забруднення довкілля.

Читайте такожBitcoin визнали легальною валютою в 111 країнах, у десяти - нелегальною

Як пише BBC, «майнінг» Bitcoin включає інтенсивне виконання завдань комп’ютерним процесором з вирішення складних математичних задач для підтвердження трансакцій криптовалюти. Власники обладнання, яке першим впорається із завданням, отримує певну кількість новостворених Bitcoin.

Відео дня

Складність завдання коригується з метою гарантування, що кожен блок трансакцій обробляється на регулярній основі, а саме кожні 10 хвилин. В результаті чим більше комп’ютерів змагаються за Bitcoin, тим складніші перед ними завдання. А це виливається у більше споживання електроенергії. Деякі найбільші так звані «ферми» з виробництва криптовалюти розміщені саме в Китаї.