Ілюстрація / REUTERS

Соціальна мережа Facebook видалила 97 акаунтів, сторінок та груп, керованих з Росії і направлених на пропаганду проти України.

Про це йдеться у блогу соцмережі, пише ТСН.

"Особи, які займаються цією діяльністю, керували підробленими обліковими записами, щоб створювати сторінки та групи, поширювати свій контент, а також залучати людей до переходу на їхні сайти з різноманітним контентом", – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожFacebook видалив понад 1900 сторінок і груп, пов'язаних з Росією

Видалені акаунти та сторінки публікували місцеві та політичні новини, включаючи теми військового конфлікту на Сході України, російської політики, політичних новин в Європі, політики в Україні та сирійської громадянської війни.

Загалом Facebook видалив 62 облікових записи, 10 сторінок і 25 груп. За однією із сторінок стежили близько 34 тисяч користувачів, до однієї з груп приєдналися 86 тисяч акаунтів.

Facebook оприлюднив скріншоти деяких записів, які публікували видалені сторінки. З них можна побачити, що йдеться про підтримку так званої "Новоросії" та анексії Криму.

Нагадаємо, у березні соціальна мережа Facebook видалила 1907 акаунтів, пов'язаних із Росією. Причина такого рішення – спам і неналежна поведінка. У Facebook та Instagram було 86 сторінок, 64 акаунтів і 1757 груп, які розсилали спами. Близько 50 тисяч осіб були підписниками однієї чи декількох сторінок, а 1,7 мільйона – учасниками цих груп. Невелика кількість розміщених матеріалів була пов'язана з українськими новинами і політикою, зокрема, конфліктом на сході країни, місцевою і регіональною політикою, проблемами біженців, військовими, ситуацією в Криму і корупцією.