Апарат вагою 14 кілограмів виведуть на сонячну орбіту / twitter.com/nasa

Космічне відомство NASA має намір до 2020 року запустити клітини дріжджових грибків на сонячну орбіту.

Про це повідомляє інтернет-портал Space.com.

Співробітники NASA працюють над космічним апаратом BioSentinel, на борту якого розмістять клітини дріжджових грибків двох типів: один більш стійкий до радіації, а інший - менш стійкий.

Відео дня

Читайте такожТрамп виділить додаткові $1,6 мільярда на розвиток NASA

Апарат вагою 14 кілограмів виведуть на сонячну орбіту. Запуск за допомогою надважкої ракети-носія Space Launch System планують виконати вже у 2020 році.

Протягом польоту дослідники будуть аналізувати показники мікроорганізмів і порівнювати їхній стан з тими, які знаходяться на борту Міжнародної космічної станції, де рівень радіації буде істотно нижче.

Вивчення реакції клітин на радіацію дозволить краще зрозуміти можливі ризики для людини при тривалих перельотах в умовах далекого космосу.

"Важливо те, що процес відновлення ДНК у дріжджових грибків у чомусь схожий на такі ж процеси в організмі людини. Результати досліджень на BioSentinel зіграють дуже важливу роль при оцінці наслідків впливу радіації на організми", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, NASA об'єднало тисячі знімків «Хаббла» і створило саме деталізоване на сьогодні зображення Всесвіту.