Ілюстрація / REUTERS

Facebook будує дуже широке віртуальне середовище під назвою Horizon, намагаючись змусити людей більше проводити часу у віртуальній реальності. Це буде суміш із соціальних майданчиків, де користувачі зможуть блукати, спілкуватися, а також грати у комп’ютерні ігри один проти одного.

Як пише BBC, люди зможуть «заселити» і використовувати віртуальний простір в ролі мультиплікаційного аватара. Деталі про Horizon і перші його знімки компанія показала на конференції для розробників Oculus Connect 6 цього тижня.

Читайте такожУ Facebook з'явиться незалежний орган для скарг користувачів

У Facebook обіцяють, що будь-хто, хто опиниться у віртуальному просторі, зможе зателефонувати людям-гідам, які будуть допомагати у навігації й вивченні віртуального простору. Але ці помічники не будуть модераторами, які виконують поліцейську роль.

Також у Facebook розповіли, що в доступі користувачів будуть різні інструменти, за допомогою яких вони зможуть взаємодіяти один з одним. Крім того, буде можливість самостійно збудувати власну частину віртуального простору, а також самостійно створити образ свого аватара.