У Facebook з'являться нові модератори / Ілюстрація REUTERS

Інтернет-гігант Facebook очікує спроб втручання іноземних суб'єктів у вибори президента США у 2020 році з допомогою інструментів однойменної соцмережі.

Як повідомляє DW, про це заявив технічний директор компанії Майк Шрепфер в інтерв'ю газеті Welt am Sonntag.

Читайте такожСША: Росія могла "прикласти руку" до скандалу з Трампом і Зеленським

Відео дня

Шрепфер переконаний, що методи впливу на вибори через Facebook будуть іншими, ніж у 2016 році. Він зазначив, що його завдання полягає у захисту користувачів від поширення ненависті і пропаганди за допомогою штучного інтелекту.

Водночас Шрепфер вважає неминучою появу у Facebook модераторів, які будуть займатися цими завданнями. "Технічні ідеї необхідні, але багато рішень неможливі без допомоги людини", - зазначив він.

Соцмережа не раз опинялася в скандалах через виток персональних даних користувачів. Одним з найяскравіших епізодів стала передача інформації про 87 мільйонів користувачів аналітичній фірмі Cambridge Analytica.

Раніше співзасновник Facebook Кріс Хьюз у своїй колонці для The New York Times закликав уряд США обмежити вплив Facebook та владу Марка Цукерберга. Він запропонував розділити Facebook, Instagram і WhatsApp на незалежні компанії, а також створити в США урядовий орган контролю за технологічним ринком.

Глава Facebook Марк Цукерберг заявив, що пропозиція розділити Facebook, WhatsApp і Instagram на окремі компанії не вирішить проблем, що стоять перед найпопулярнішою в світі соцмережею.

У липні Facebook Inc заплатила рекордний штраф в 5 мільярдів доларів в рамках урядового розгляду щодо підходу соцмережі до захисту особистих даних користувачів.