Тварина була частиною виду Saivodus striatus \ Mammoth Cave National Park

В американському Національному парку "Мамонтова печера" палеонтологи виявили останки 15-20 різних видів, а також голову величезного білого монстра, що стирчить із стіни.

Читайте такожДев’ять метрів в довжину: у США знайшли останки нового виду динозаврів

Як повідомляє ТСН з посиланням на CNN, знахідка привернула увагу палеонтолога Джона-Пола Ходнетта. Він визначив, що це останки акули, яка жила в пізній міссісіпський період, близько 330 млн років тому, коли більша частина Північної Америки була покрита океаном.

Відео дня

"Це все одно, що знайти відсутню частину головоломки для дуже великої картини", - сказав Ходнетт.

Палеонтолог розповідає, що спочатку побачив це відкриття на фото. Там він розгледів безліч акулячих зубів і хрящ, який, на його думку, міг бути кістяком акули.

Проте, відвідавши печеру особисто, він зрозумів, що це не скелет, а частину голови. "Виявляється, це не скелет, це всього лише частина голови. А сама голова досить велика", - сказав Ходнетт.

Вивчаючи зуби акули, Ходнетт зміг визначити, що тварина була частиною виду Saivodus striatus, завбільшки з сучасну велику білу акулу - довжиною від 16 до 20 футів (4,8-6 м).

"Це шалено захоплююче, але складно в вивченні, - каже Ходнетт. - Печери - особливе середовище, тому не варто видаляти з неї великі шматки каменю і завдавати шкоди внутрішньому середовищу".

Ходнетт та інші вчені, що беруть участь у проекті, представлять свої результати на щорічних жовтневих зборах Товариства палеонтології хребетних в Цинциннаті (США).