"Дію" за чотири дні завантажили понад мільйон користувачів / фото УНІАН

Застосунок "Дія" за чотири дні після релізу завантажили понад мільйон разів, за популярністю він випереджає соцмережі та месенджери.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожЗа 2 дні додаток "Дія" завантажили майже 800 тисяч користувачів - Федоров

Відео дня

"Продовжуємо триматися на перших позиціях завантажень українських App Store та Play Market топ-безкоштовних. Випереджаємо Tik Tok, Telegram, YouTube, Viber, Instagram, Facebook та WhatsApp", - написав він.

Так, у застосунку 1 047 403 унікальних користувачів (ті, хто завантажили Дію без проходження авторизації) та 870 094 авторизованих користувачів (ті, хто авторизувалися через банки).

Серед унікальних – 646 141 користувачів Android; 398 160 – iOS.

За словами Федорова, через застосунок за чотири дні було зроблено 869 964 запитів на отримання прав (463 552 було видано) та 869 396 запитів на отримання техпаспорту (було видано 378 339).

"Працюємо над покращенням швидкості процесу онлайн-верифікації для тих, у кого проблеми з відображенням документів (погана якість даних в реєстрах). Будемо тримати в курсі", - додав міністр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 6 лютого офіційно презентував свій застосунок "Держава і я", який має на меті оцифрувати державні послуги та документи для українців.

Розробка застосунку відбувалася із залученням багатьох експертів, а вже у грудні 2019 року розпочалося її тестування.

Наразі у застосунку можна оцифрувати водійські посвідчення та техпаспорт на автомобіль (лише у тому разі, якщо він зареєстрований саме на користувача застосунку). Однак автоматично у застосунку підтягуються лише документи нових зразків після 2013 року. Якщо ж ваших документів немає у "Дії", застосунок запропонує вам верифікувати їх в електронному кабінеті водія.