Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації хоче скоротити терміни академічної підготовки IT-фахівців з нинішніх чотирьох до двох років, оскільки існуюча система підготовки не відповідає вимогам розвитку сучасних технологій, заявив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков.

Читайте такожУкраїнець потрапив до топ-30 найкращих IT-підприємців Європи за версією Forbes

"Ми будемо розмовляти з Міністерством освіти, щоб збільшувати темп підготовки IT-фахівців до двох років. Це нерелевантно для докторів, але це релевантно для IT-освіти, тому що за чотири роки технологічний спектр змінюється", - сказав Борняков.

Відео дня

Також заступник міністра повідомив, що зараз Мінцифри разом з Міносвіти працюють над удосконаленням академічної програми для IT-фахівців, щоб вона відповідала вимогам часу.

Борняков підкреслив, що важливу роль має зіграти академічна мобільність, яка краще адаптує молодого IT-фахівця до роботи в цьому секторі економіки та дозволить йому вдосконалюватися, працюючи з іншими фахівцями. Заступник міністра акцентував увагу на тому, що ключ до зростання IT-сфери в Україні криється саме у реформі освіти.

Як повідомляв УНІАН, у лютому уряд ввів квоти на імміграцію 5 тисяч іноземних IT-фахівців для працевлаштування в Україні. Квотна система повинна замінити робочу візу, що істотно спростить доступ IT-фахівців до українського ринку.