Дуров назвав Telegram нейтральним месенджером / фото uk.wikipedia.org

Засновник Telegram Павел Дуров прокоментував розгляд Роскомнаглядом питання щодо блокування месенджера та назвав парадоксом те, що на порядку денному в Росії немає блокування контрольованих США Whatsapp або Facebook Messenger. Про це він написав на своїй сторінці у ВКонтакте.

При цьому, Дуров назвав заснований ним месенджер нейтральним.

Читайте такожУ Telegram додали голосові дзвінки

Відео дня

«Як тільки Telegram блокується, листування російських чиновників, їх спілкування з друзями і родичами і інші чутливі дані через WhatsApp / Viber перейдуть в підконтрольні Америці хмари Apple iCloud / Google Drive», - написав Дуров, додавши «Який в цьому сенс з точки зору національної безпеки Росії? З боку виглядає як якийсь саботаж державних інтересів».

Як повідомляв УНІАН раніше, голова Роскомнагляду Олександр Жаров попередив особисто Павла Дурова, адміністрацію Telegram і його користувачів про блокування месенджера, якщо компанія відмовляється виконувати російське законодавство.

«Вимога одна, і вона проста: заповнити надіслану анкету даними про компанію, що управляє Telegram. І офіційно направити в Роскомнагляд для включення цих даних до реєстру організаторів поширення інформації. Проте досі ми не отримали від адміністрації месенджера жодної відповіді», — заявив Жаров.