Основні технологічні системи ЧАЕС не зазнали впливу вірусу / Фото УНІАН

Через масштабну хакерську атаку не працює сайт Чорнобильської АЕС, але технологічні системи станції не постраждали. Про це повідомляє Державна агенція з управляння зоною відчуження.

Читайте такожХакери атакували Чорнобильску атомну електростанцію - ЗМІ

"Усі технологічні системи станції працюють у звичайному режимі. Через тимчасове відключення системи Windows радіаційний моніторинг промислового майданчика проводиться в ручному режимі. Автоматична система контролю радіаційного стану у зоні відчуження працює у звичайному режимі", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 червня, кілька українських банків, а також деякі підприємства комерційного і державного секторів зазнали зовнішньої хакерської атаки невідомим вірусом. Як повідомили в Національному банку України, в результаті кібератак банки зазнають труднощів з обслуговуванням клієнтів і проведенням банківських операцій.

Також про хакерську атаку на свої ресурси повідомила державна компанія - оператор об'єднаної енергосистеми - «Укренерго», а також столична енергопостачальна компанія «Київенерго».