Ілюстрація / REUTERS

Компанія Apple зізналася, що знижує продуктивність попередніх поколінь iPhone на нових операційних системах iOS для продовження терміну роботи телефону та зручності користувачів.

Про це йдеться у відповіді компанії виданню TechCrunch.

У компанії впевнені, що їх основна мета полягає в наданні "кращого користувацького досвіду", який включає "високу продуктивність і довгий термін роботи пристроїв".

Відео дня

Зокрема, в Apple пояснили, що вони знижують тактову частоту процесора через зношування літій-іонних акумуляторів.

Читайте такожПісля оновлення iOS власники iPhone X скаржаться на проблеми в роботі - ЗМІ

У компанії розповіли, що зі старими акумуляторами і зростаючим навантаженням від нових додатків смартфони могли вимикатися під час пікових навантажень, тому щоб продовжити термін роботи акумуляторів, в Apple вирішили піти на зменшення їх продуктивності.

"Мова не тільки про загальну продуктивність пристрою, але і про продовження терміну служби пристроїв. Літій-іонні акумулятори не здатні забезпечити необхідний струм при зниженні температури або при низькому заряді та зношенні. Це може привести до несподіваного відключення пристрою для захисту компонентів", - сказано в коментарі Apple.

"У минулому році ми випустили для iPhone 6, 6s і SE функцію, яка згладжує раптові піки продуктивності, коли це необхідно, щоб запобігти мимовільному вимкненню апаратів при таких умовах. Тепер ми додали цю функцію і в iPhone 7 з iOS 11.2 і продовжимо додавати її в наступні пристрої", - йдеться в повідомленні компанії.