На Сонці зафіксували сильний спалах / фото ua.depositphotos.com

Потужний сонячний спалах класу M стався на Сонці. Через це на Землі очікується магнітна буря.

Як повідомляє The Watchers, спалах M7,4 стався в активній області Сонця 10 березня. Подія почалася о 12:00 UTC (14:00 за Києвом - УНІАН) і закінчилася о 12:20 (14:20 за Києвом - УНІАН).

Спалах був пов'язаний із радіовипромінюванням типу II. За даними видання, це вказує на те, що також стався викид корональної маси.

Відео дня

Крім того спостерігався радіосплеск, який може спричинити перешкоди для чутливих приймачів, включно з радарами, GPS і супутниковим зв'язком.

Як повідомляється, регіон, де стався спалах, не спрямований на Землю, проте частина виверження все ж може досягти нашої планети.

Магнітні бу рі - що варто знати

Магнітні бурі спричиняють потоки заряджених частинок, що виходять від Сонця. Вони можуть чинити значний вплив на Землю. Унаслідок взаємодії з магнітосферою планети, вони здатні викликати приголомшливі світлові явища в полярних областях, звані північними і південними сяйвами.

Однак, крім естетичного аспекту, магнітні бурі також можуть впливати на технічні системи. Наприклад, вони можуть викликати збої в роботі супутників, а також вплинути на електричні мережі, створюючи геомагнітні збурення. Це особливо актуально для регіонів близьких до полярних кіл.

Вас також можуть зацікавити новини: