'Онлайн-школа дуже допомагає в особистому розвитку' - Кудрявцева Дарія, учениця 11 класу Онлайн-школи 'Альтернатива'

Дистанційне навчання - це інша парадигма освіти, яка має дуже багато нюансів. Ми часто чуємо від вчителів досить неоднозначні й негативні відгуки про онлайн-навчання, але що ж думають про таке навчання самі учні? 

Ми вирішили дізнатися і поспілкуватися про це з ученицями Онлайн-школи "Альтернатива", які вже 7-й рік навчаються дистанційно. 

Марценюк Валерія Віталіївна, 11 клас

Валерія, що найбільше подобається Вам в Онлайн-школі? Що б хотіли змінити?

Відео дня

- Найбільше подобається, що у мене з‘явилося більше вільного часу на улюблені хобі та спорт. Тепер я можу підлаштовувати навчання під свій графік та навчатися, коли мені це зручно. Також крутим плюсом є можливість вчитися навіть за кордоном або під час подорожі, оскільки потрібен лише інтернет та гаджет. Загалом усе дуже подобається, та для мене було б краще, якби уроки були трохи довшими за тривалістю, розкриваючи теми ще більше. Але загалом організація процесу на дуже високому рівні.

Розкажіть про свої хобі. Чи важко їх поєднувати зі школою?

- У мене справді звільнилось більше часу поза школою, тому поєднувати хобі з навчанням стало легше. Завдяки цьому у 8 класі я змогла закінчити музичну школу з фортепіано, а в 9 класі вступила у комп’ютерну академію на графічного дизайнера, де і досі навчаюся. Я вже встигла попрацювати у кав‘ярні й відкрити для себе багато різних видів спорту, такі як: балет, тхеквондо, плавання, повітряна гімнастика. 

Уявіть ідеальну школу. Яка вона?

- Для мене ідеальна школа – це школа, яка дає дійсно цінні знання, готує до дорослого життя. Де професійно і зрозуміло викладають матеріал. Куди діти поспішають, тому що їм цікаве навчання. Школа, яка не забирає 8 годин, а то й більше на день.

'Онлайн-школа дуже допомагає в особистому розвитку' - Кудрявцева Дарія, учениця 11 класу Онлайн-школи 'Альтернатива'

Дарія, як давно Ви навчаєтеся онлайн? Чому вирішили перейти в "Альтернативу"?

- Я була в 5 класі, коли перейшла в "Альтернативу", зараз вже в 11. Причиною переходу були проблеми зі здоров'ям, тоді я могла декілька місяців не ходити до школи. Зі звичайною школою я не могла поєднувати ніякі заняття, крім шкільних: ми вчилися у другу зміну. Я дуже втомлювалася, і від цього ставало тільки гірше. Онлайн-школа стала величезною допомогою для мене та нашої родини. Також з’явилося більше часу для мого спілкування з Богом та служіння.

Який рівень успішності маєте, і чи складно Вам навчатися в Онлайн-школі?

- Я люблю вчитися. Маю високий рівень знань, майже відмінниця. Коли навчання цікаве, то і вчитися приємно, тому маю чудові оцінки.

Розкажіть про свої хобі. Чи важко їх поєднувати зі школою?

- З дитинства я люблю малювати. Два роки тому мама запропонувала спробувати графічний дизайн, і мені це сподобалося. Вже навіть встигла попрацювати в цій сфері. Я робила логотипи та розробляла рекламу. Зараз пробую себе в ілюстрації та малюю запрошення на дитячі дні народження. Ще я піаніст. Музика – це особлива частина мене. Нею я також можу прославляти Бога. Я християнка, і у нашій церкві займаюся служінням для дітей. Але це не хобі, це стиль мого життя. Онлайн-школа дуже допомагає мені в особистому розвитку, адже я встигаю не лише отримати загальні знання, а й пізнати себе, почати розвиватися у тому, що мені дійсно подобається.

Як готуєтеся до НМТ? Куди плануєте вступати після закінчення школи?

- До НМТ якось особливо не готуюся. Я хочу займатися диджитал індустрією, тому наразі обрала шлях проходження різноманітних курсів, а не вступ до університету. Але це не означає, що я закину навчання.