Цього разу в SpaceX вирішили зняти запуск і приземлення прискорювача ракети Falcon 9 з його борту \ twitter.com/SpaceX

Компанія SpaceX встановила камеру на борту прискорювача Falcon 9 під час запуску останньої місії, яка відбулася 30 серпня.

Читайте такожSpaceX запустила на орбіту нову партію інтернет-супутників Starlink (відео)На відео видно, як ракета виходить з атмосфери і повертається на Землю.

Користувачі мережі вже звикли до численних відео з поверненням багаторазових прискорювачів SpaceX на Землю, пише "Новое время".

Цього разу в SpaceX вирішили зняти запуск і приземлення прискорювача ракети Falcon 9 не з зовнішньої камери, а прямо з його борту.

Під час останньої місії SAOCOM 1B, в рамках якої SpaceX піднімала на орбіту Аргентинський супутник, камера, встановлена на борту прискорювача, показала, як ракета виходь за межі атмосфери Землі і повертається на Землю.

Серед іншого, новий запуск Falcon 9 також поставив кілька рекордів: під час цієї місії SpaceX вперше з 1969 року використовував південний полярний коридор для виходу на орбіту від мису Канаверал.

Крім того, повернення прискорювача ракети на Землю було першим за останні півроку, оскільки в період з березня 2020-го інженери SpaceX повертали свої багаторазові ракети на плавучі платформи.

Раніше, під час сотого запуску SpaceX з 2006 року, Ілон Маск опублікував відео повернення на Землю 13-метрового обтічника Falcon 9 після чергового запуску супутників Starlink.

Обтічник важить близько тонни, і після доставки вантажу на певну висоту, він впав на величезну сітку, встановлену на кораблі, використовуючи парашути. GPS-сигнал дозволив пошуковій групі завчасно розрахувати місце падіння обтічника. Вартість цього обтічника становить близько $ 6 млн, тому його повторне використання дозволяє компанії економити. У той же час, обтічник потрібно безпечно повернути на Землю, запобігши його потраплянню в солону воду.

Новини по темі: