Підключення добровольців до супутникового інтернету заплановано на кінець літа-початок осені / 3dnews

Компанія SpaceX оголосила набір людей на бета-тестування супутникового інтернету Starlink.

Читайте такожSpaceX відправила в космос нову партію супутників (відео)Як пише НВ, це стало можливим завдяки відправки чергової партії супутників Starlink на низьку навколоземну орбіту 12 червня 2020-го.

Тепер кількість супутників SpaceX Starlink в космосі досягло 540 одиниць, що має забезпечити «незначне» інтернет-покриття на поверхні Землі. За словами Ілона Маска, при досягненні 800 супутників у космосі це покриття буде вже «помірним».

Відео дня

Спочатку в SpaceX планували запустити на орбіту близько 12 тисяч супутників Starlink, але нещодавно компанія відправила запит владі США на дозвіл збільшити кількість своїх супутників у космосі до 30 тисяч. Це нібито забезпечить якісне високошвидкісне підключення до мережі в будь-якому куточку планети.

Що стосується першого бета-тестування – на сайті SpaceX Starlink можна залишити заявку, де потрібно вказати свою країну (Україна там є), email і поштовий індекс.

Після цього компанія Ілона Маска відправить вам електронного листа з повідомленням про те, що ближче до початку тестування ви отримаєте ще один лист з негативною чи позитивною відповіддю.

Все залежить від того, чи буде «можливість бета-тестування у вашому регіоні». Підключення добровольців до супутникового інтернету Starlink заплановано на кінець літа-початок осені.

Раніше УНІАН писав, як SpaceX запустила ракету-носій з 58 супутниками.