У TikTok "вірусять" шокуюче відео суїциду / TJournal

У соцмережі TikTok почали поширювати ролик із самогубством чоловіка в прямому ефірі. Адміністрація блокує жорстоке відео, але його перезаливають і пробують замаскувати під інші відеоролики.

Читайте такожНа Запоріжжі чоловік намагався зарізатися під час суду

Як повідомляє TJournal, відео було знято 31 серпня. На ньому можна бачити чоловіка з бородою, який називає себе «хорошою людиною», а потім стріляє в себе з рушниці.

Відео дня

Представники TikTok розповіли журналістам The Verge, що ролик був зроблений зі стріму в Facebook. Загиблого звали Рональд Макнатт. За непідтвердженою інформацією The Sun, 33-річний американець був ветераном армії США. Він втратив роботу і розлучився з дівчиною.

Шокуючий ролик вперше був помічений на TikTok в перші вихідні вересня. У соцмережі запевнили, що її системи автоматично визначають подібні відео, а модератори оперативно блокують акаунти-розповсюджувачі.

Проте, відео з Макнаттом масово перезаливають і навіть зашивають в інші, «безвинні» ролики. Користувачі TikTok почали самостійно попереджати один одного про існування цього відео.

Скріншот

Ситуація з TikTok в США

  • На початку липня 2020 року державний секретар США Майк Помпео попередив про можливість заборони TikTok і ще цілої низки китайських програм.
  • 17 липня 2020 року стало відомо про те, що США можуть внести в "чорний список" материнську компанію TikTok.
  • Американські законодавці висловлювали побоювання з приводу того, що TikTok обробляє дані користувачів. Зокрема, їх турбували китайські закони, які зобов'язують місцеві компанії співпрацювати з розвідувальними службами КНР.
  • 31 липня видання New York Times повідомило, що американський технологічний гігант Microsoft веде переговори про придбання TikTok. У той же день президент США Дональд Трамп заявив, що його адміністрація розглядає можливість заборони китайської соцмережі TikTok. Зазначалося, що китайська компанія являє загрозу національній безпеці США.
  • 28 серпня 2020 року американська торговельна мережа об'єдналася з Microsoft для покупки TikTok.
  • 27 серпня 2020 року генеральний директор компанії TikTok Кевін Майер заявив про те, що йде у відставку на тлі значного політичного тиску на популярну соцмережу з боку Білого дому.