"2021 рік стане початком входження країни в режим paperless", - Зеленський / фото Depositphotos

Президент Володимир Зеленський ставить перед собою завдання найближчими роками перевести всі державні послуги в онлайн-режим, про що він заявив під час свого щорічного послання про внутрішнє та зовнішнє становище України в залі Верховної Ради.

«2021 рік стане початком входження країни в режим paperless. Жодна державна установа не зможе вимагати від українців ніяких довідок, виписок або інших папірців для отримання державних послуг. Наша мета на найближчі роки - 100% державних послуг онлайн», - сказав він.

Також президент відзначив досягнення електронного додатку "Дія".

Відео дня

Читайте такожУкраїнці зможуть отримувати офіційні електронні адреси від держави

«Не людина для держави, а держава для людини - це новий формат відносин між державою і людиною, де держава - це сервіс, зручний і зрозумілий. Для цього ми створюємо державу в смартфоні. Уже 26 мільйонів українців можуть користуватися додатком «Дія» та цифрового посвідчення водія, свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, паспортом просто в смартфоні або отримати дозвіл на будівництво в електронному кабінеті забудовника без участі чиновника», - сказав він.

Також Зеленський зазначив, що Україна стала «першою країною в світі, яка має цифровий паспорт, за допомогою якого можна подорожувати або відкривати навіть банківський рахунок онлайн».

Мобільний додаток "Дія"

У лютому 2020 року Міністерство цифрової трансформації запустило мобільний додаток для оцифрованих документів «Дія», після чого в ньому були доступні цифрові внутрішній і закордонний паспорти, студентський квиток, водійські права, техпаспорт і автостраховка.

5 жовтня Мінцифри представило оновлений мобільний додаток для оцифрованих документів «Дія 2.0».

Оновлена версія програми містить наступні нові документи: свідоцтво про народження дитини, довідка внутрішньо переміщеної особи, цифровий податковий номер.

Мобільний додаток відображає актуальне місце реєстрації проживання згідно з паспортом або свідоцтвом про народження.

Щорічне звернення Зеленського до Ради: про що говорив президент